Ivanković: Želim ostati izbornik Irana

Ivanković: Želim ostati izbornik Irana

BRANKO IVANKOVIĆ mogući je nasljednik Cice Kranjčara, što je i sam nedavno ustvrdio u razgovoru za Index. No, njegova priča za iranske medije, blago rečeno, malo odudara od hrvatske verzije.

Ivanković je svoj status s tamošnjim savezom trebao razriješiti do kraja ovog tjedna i vjerojatno je već na putu za Teheran. Prema informacijama koje pristižu iz Irana, Ivanković prema Iranu putuje s nadom da će na raspolaganje dobiti novi izbornički mandat.

Isto tvrde i u tamošnjem nogometnom savezu, gdje je varaždinski stručnjak i Ćirin pobočnik iz brončanog doba također iznio želju da ostane u Iranu.

"Još uvijek sve ovisi o pregovorima s iranskim nogometnim savezom. No, želim otati na svom mjestu. Istina je da mogu dovesti novog čovjeka za novi ciklus, od kvalifikacija za Azijski kup 2007 pa do sljedećeg SP-a. O tome osobno ništa ne znam." - kazao je Ivanković čelnicima azijskog saveza, dodajući kako se prije SP-a u Njemačkoj nadao da će ostati izbornikom bez obzira na postignuti rezultat.

No, nakon ranog oproštaja i mlitavih predstava protiv Portugala i Meksika, Ivanković je nagovijestio svoj odlazak. U međuvremenu je stigla i konspirativna ponuda HNS-a, ali je naišla na odjek i u azijskim medijima.

"Imam nekoliko ponuda, ali zbog postojećeg ugovora s iranskim nogometnim savezom koji traje do listopada, ne mogu s nikim ulaziti u pregovore." - kazao je naš trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u Iranu, gdje vlada nemoguća politička situacija, Ivankoviću odavna sapunaju dasku. Mediji ga neprestano driblaju s pitanjima o njegovom nasljedniku i krive ga kao lošeg promotora iranskog nogometa u bijelom svijetu.

"Ukoliko dođe do toga da se bira moj nasljednik, podosta će ovisiti o savezu, odnosno, onome što savez i nacija žele od nogometa. Uvijek se treba težiti najboljem, zato savjetujem da krenu od slavnih trenera koji su u ovom trenutku bez anganžmana. Primjerice, Sven Goran Eriksson bio bi dobar odabir. Što se mene tiče, mislim da nemam problema s iranskim narodom niti shvaćanjem nogometa. Pa u Iranu sam već pet godina, ne znam zbog čega se svi ljute na mene i dijelom krivim medije za takvu reakciju." - zaključuje Ivanković.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara