Iverson prvi put protiv svoje Philadelphije: Nikada nisam želio biti na suprotnoj strani

ALLEN IVERSON je prvi put u karijeri igrao protiv Philadelphije, momčadi koja ga je 1996. godine draftirala, te je tamo proveo jedanaest NBA godina.

S Denverom je Iverson doputovao u Philadelphiju i unatoč njegovoj sjajnoj igri od 32 poena, osam asistencija i tri ukradene lopte gosti iz Denvera su poraženi 115:113.

U dvorani je bio delirij uoči utakmice, posebno u trenutku kada se oglasio službeni spiker riječima:

"Dame i gospodo, zaželite dobrodošlicu. Sa sveučilišta Georgetown dolazi...".

U tom trenutku je 20.000 navijača Philadelphije zaglušujućom bukom pozdravilo igrača koji je bio ikona ovog kluba posljednjeg desetljeća.

"Bio sam u najgoroj sobi na svijetu, tamo gdje nikada nisam zamislio kako bi mogao biti. U suparničkoj svlačionici Philadelphije, ovdje u mojoj dvorani. Tamo nikada nisam želio biti. Uvijek sam zamišljao kako ću karijeru završiti ovdje, u Philadelphiji. I vrijeme promjene kluba je za mene najgore vrijeme u karijeri. Uvjerljivo. Makar time ne želim reći niti riječ protiv Denvera",  rekao je Iverson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom utakmice Iverson se šalio, na poluvremenu je otišao na krivu stranu, tamo gdje idu domaći košarkaši, a poslije svega je pitao suigrače Denvera gdje da se ode istuširati.

"Tako sam sretan što je ova utakmica završila. Čudno je igrati protiv velikog dijela sebe",  rekao je Iverson.

Kako sada stvari stoje Philadelphija će gotovo sigurno bez Iverson izboriti doigravanje na Istoku, dok će Iverson s Denverom vrlo teško među osam najboljih na Zapadu.

U karijeri s Philadelphijom Iverson nikada tijekom jedanaest godina nije imao prosjek manji od 20 poena. Najuspješnija je bila pretposljednja sezona u dresu 76ersa kada je ubacivao 33 poena po utakmici, a čak je pet sezona završio s prosjekom od 30 poena i više.

"Bio sam na posebnoj utakmici, dugo nisam vidio ovoliko emocija od početka do kraja. Allen je predivan dečko",  komentirao je trener Philadelphije Maurice Cheeks. 

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara