Ivić: Gurate me u govna da polemiziram s Štimcem

NOGOMETNI stručnjak i trener Tomislav Ivić oštro je "oprao" trenera Hajduka Igora Štimca čija je momčad u 28. kolu HNL-a zabilježila poraz u Kranjčevićevoj protiv Zagreba. Ivić smatra da je pogubno i štetno kada mladi treneri peku zanat na Hajdukovoj klupi.

"Uništena je trenerska struka. Ne odgajaju se treneri, i nikome ne pada na pamet otići baviti se trenerskim poslom u Val nego bi se svi učili na Hajduku." - obrazložio je za Jutarnji list svoj kritički stav Ivić te se osvrnuo i na rad Igora Štimca.

"Štimac ne samo da nema iskustva, nego nema ni specifičnog trenerskog znanja. Iskustvo se naslanja na znanje i dolazi kasnije." - smatra Ivić te kaže kako i treneri velikih svjetskih klubova rade kardinalne greške, pa što onda očekivati od naših trenera koji funkcioniraju na daleko nižoj razini nogometa.

Ivić smatra da Štimac na trenerskoj klupi nije donio zapravo ništa novo u odnosu na Blaža Sliškovića. "Novi čovjek može donijeti samo novu priču, a ta priča drži vodu samo dok se ne počne ponavljati. Jer, može se slušati samo znanje, a tu znanja nema, niti iskustva jer se Štimac primio treniranja bez ijednog dana trenerskog iskustva." - objašnjava Ivić.

Ivić u razgovoru nije ostao dužan ni novinarima, pa se, žaleći se na stanje u Dinamu i Hajduku i izražavajući strah o potpunoj propasti oba kluba, dotakao i novinarskih tekstova posvećenih HNL-u.

"Svi se skrivaju, nema iskrenosti, nema samokritike. I novinari su dio toga, i vi dobro znate što se događa, ali zovete Ivića, postavljate pitanja i gurate me u govna da polemiziram s Štimcem." - ljutito je zaključio Ivić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara