Ivić i Ivanković zadovoljni: Bilić je najbolje rješenje, stranac bi bio katastrofa za naš nogomet

Ivić i Ivanković zadovoljni: Bilić je najbolje rješenje, stranac bi bio katastrofa za naš nogomet

Tekst: M.Pa.
Foto: Index

BRANKO IVANKOVIĆ i Tomislav Ivić u razgovoru za Index su se složila: dobro je što je Slaven Bilić ostao na čelu reprezentacije.

Ivanković se nakon neuspjeha u kvalifikacijama za SP spominjao kao mogući Bilićev nasljednik, a bio mu je i konkurent prije nego što je Nane preuzeo kormilo reprezentacije.

"Bilić ima podršku medija, igrača i navijača i dobro je da ostane. Ako svi mislimo da je dobar, onda je njegova odluka ispravna. Jedno su rezultati momčadi koji objektivno nisu bili na razini, a drugo je njegova izbornička funkcija. Sad HNS mora napraviti analizu svega i izvući pouke iz svega što se događalo. Na vrata kucaju mladi igrači, selekcija u reprezentaciji je permanenta i Bilić mora pronaći igrače koji mu odmah mogu pomoći u kvalifikacijama za Euro. Također, mora zadržati rezultatski nivo i, ako je moguće, podignuti ga", rekao nam je Ivanković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tomislav Ivić je već govorio kako Bilić ne smije napustiti reprezentaciju, a posebno loše bi, smatra ovaj stručnjak, bilo da ga je naslijedio strani stručnjak.

"Bilić je najbolje rješenje. On je ipak prošao dva ciklusa, a da je netko drugi došao morao bi upoznavati igrače, a pri upoznavanju se mogu napraviti greške. A, posebno katastrofalno bi bilo da je za izbornika došao stranac, to bi bilo loše za sve naše trenere", kaže Ivić.

Pred Bilićem su sad kvalifikacije za Euro, neki igrači poput Olića i Kovača razmišljaju o odlasku, a neki mladi kucaju na vrata.

"Pošto se radi o reprezentaciji u kojoj se gleda samo rezultat tu se ne pita koliko netko ima godina nego tko što može i tko što zna", zaključio je Ivić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara