Ivić: Šurjak mora biti ključni Hajdukov čovjek

Ivić: Šurjak mora biti ključni Hajdukov čovjek

Razgovarao: Marko Čeko
Foto: Cropix

NAKON odlaska Edoarda Reje Hajduk je i dalje u potrazi za novim trenerom koji bi trebao iznijeti proljeće i osigurati Splićanima nastup u kvalifikacijama Europske lige u ljetnim mjesecima. Kako se u svakoj utrci za užarenu poljudsku klupu spominje more kandidata, odlučili smo porazgovarati sa čovjekom koji je na njoj ostavio najdublji trag. Tomislav Ivić u sedamdesetim je godinama prošlog stoljeća, u vrijeme kad je Hajduk harao u triput jačoj ligaškoj konkurenciji, Majstora s mora odveo do tri naslova prvaka i četiri jugoslavenska kupa, a u razgovoru za Index komentirao je aktualni trenutak kluba s Poljuda.

Kako gledate na odlazak Edoarda Reje u rimski Lazio?

Žao mi je zbog toga, bio je izuzetno dobro primljen u Splitu, i od igrača i od navijača. Imao je tijekom zimskih priprema vremena dobro spremiti momčad i šteta je što je sad otišao jer nema sumnje da bi Hajduk s njegovim ostankom bio znatno bolji u nastavku prvenstva.

Osim ljudi koji razumiju Rejin odabir, mnogo je i onih koji talijanskom stručnjaku zamjeraju odlazak s obzirom na to da je po dolasku u Hajduk dao riječ da će ugovor odraditi do kraja.

Ma gledajte, Reji je to bila zadnja prilika u karijeri da se okuša u tako velikom klubu, europske veličine. Svi koji ga kritiziraju moraju ga razumjeti.

Koga vidite kao najbolje rješenje na poziciji Rejinog nasljednika?

Ne smijem niti želim dirati u takve stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, možete li prokomentirati činjenicu da je Igor Štimac glavni kandidat za novog trenera Bilih?

Nije korektno seliti  Štimca iz kluba u klub. Hajduk na njega ne može računati, Igora osobno poznajem, on je karakteran čovjek i ostat će u Zagrebu. Uostalom, tamo ima sve uvjete i vrlo dobru infrastrukturu i nema razloga da ne ostane.

Što je s Vašom ulogom savjetnika u Hajduku, prošlog je ljeta ta opcija bila vrlo izgledna?

Ma ima u Hajduku dovoljno pametnih i dobrih ljudi, zašto bih se miješao u takvo što. Uloga savjetnika iziskuje svakodnevni boravak u klubu, jer, Bože moj, kao savjetnik bi trebao nadgledati što se i u kojoj mjeri provodi od onoga što si savjetovao, a ja za takvo što nemam snage.

Koji savjet u ovom trenutku možete udijeliti Hajdukovom vodstvu?

U ovoj je situaciji, po mom mišljenju, ključan Šurjak. On zna kako je Reja radio na pripremama i trebao bi prepoznati odgovornog čovjeka koji će Hajduku pomoći da se, kad već loše stoji u prvenstvu, domogne natjecanja u Europi preko polufinala Kupa.

Posao neće biti nimalo lak jer u polufinalu čeka Dinamo koji je posljednjih nekoliko godina superioran Hajduku u međusobnim Kup okršajima.

Da, Dinamo ima velike obaveze prema rezultatima i to će biti jako zanimljivi dvoboji. Volio bih da Hajduk dotada pronađe trenera koji će podjednako dobro zna raditi sa starim i mladim igračima, jer u Hajduku ima jednih i drugih. Od sveg srca im želim da pronađu čovjeka koji će nastaviti tamo gdje je Reja stao, uz jasno, i provođenje nekih svojih kvalitetnih ideja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara