Ivica drugi u Kranjskoj Gori

Ivica drugi u Kranjskoj Gori

NAŠ skijaš Ivica Kostelić slalom u Kranjskoj Gori završio je na drugom mjestu što je njegovo treće postolje zaredom na slalomskim utrkama. Pobjednik utrke je Talijan Manfred Moelgg s vremenom 1:42.29.

Ivica je za njim zaostao 41 stotinku. Treći je utrku završio Austrijanac Marcel Hirscher sa zaostatkom od 49 stotinki za Moelggom. 

Kostelić je nakon sljemenskog slaloma i u Kranjskoj Gori osvojio drugo mjesto. Pobijedio je prvi put u karijeri Talijan Manfred Mölgg.  Već je u prvoj vožnji, koju je postavio Ante Kostelić, Manfred Mölgg je obavio jedan dio posla prema pobjedi. Ostvario je priličnu zalihu pred Herbstom (31 stotinka) i Kostelićem (64 stotinke), a u nastavku slaloma nije dopustio još jedno razočaranje samom sebi.

Naime, tek u pedesetom slalomskom nastupu u karijeri Manfred Mölgg je ostvario premijernu pobjedu. Prije no što je Talijan krenuo sa svojim drugim "laufom" u cilju je vodio Ivica Kostelić koji je odlično odradio drugu vožnju, te je unatoč maloj grešci, u donjem dijelu staze, preuzeo vodstvo prije posljednjeg skijaša.

Na istom mjestu je pogriješio i Mölgg, ali to nije utjecalo na njegov rezultat. Treće mjesto je iznaneđujuće osvojio Austrijanac Marcel Hirscher, četvrti je bio Jean Baptiste Grange, a peti Reinfried Herbst.

Prva vožnja

Uvjerljivo najbolji je Talijan Manfred Mölgg, koji je s tim rezultatom najavio borbu za prvim mjestom što bi ga uzdignulo i u ozbiljnu borbu za malim Kristalnim globusom u slalomu.

Stazu koju je postavio Ante Kostelić, a koju su mnogi proglasili iznimno teškom, Mölgg je prošao bez i jedne pogreške, te je ostvario 31 stotinku prednosti pred drugoplasiranim Austrijancem Herbstom, skijašem koji je u posljednje vrijeme u sjajnoj formi.

Treći je Ivica Kostelić sa 64 stotinki zaostatka za Mölggom, dok su među najboljih pet još četvrti Jean Baptiste Grange (zaostatak 69 stotinki) i Jens Byggmark (85 stotinki slabije vrijeme).

Razočarao je Mario Matt koji se nalazi tek na devetom mjestu, Benjamin Raich je pao, dok se Bode Miller nije niti pojavio na startu zbog bolova u leđima.

Slalom, Kranjska Gora, prva vožnja:

1. Manfred Mölgg (Ita) 52.43

2. Rainer Herbst (Ita) +0.31

3. Ivica Kostelić (Hrv) +0.64

4. Jean Baptiste Grange (Fra) +0.69

5. Jens Byggmark (Šve)  +0.85

Kranjska Gora, slalom:

1. Manfred Mölgg (Ita) 1:42.29

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Ivica Kostelić (Hrv) +0.41

3. Marcel Hirscher (Aut) +0.49

4. Jean Baptiste Grange (Fra) +0.55

5. Reinfired Herbst (Aut) +0.64

... 

Redoslijed, slalom:

1. Jean Baptiste Grange (Fra) 512

2. Manfred Mölgg (Ita) 491

3. Mario Matt (Aut) 427

4. Ivica Kostelić (Hrv) 409

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Bode Miller (SAD) 1387

2. Didier Cuche (Švi) 1218

3. Benjamin Raica (Aut) 1123

4. Manfred Mölgg (Ita) 855

5. Ted Ligety (SAD) 798

6. Ivica Kostelić (Hrv) 781

Totalsport/A.H.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara