Ivica Kostelić nezadovoljan slalomskom stazom

HRVATSKI skijaš Ivica Kostelić optužio je organizatore Zimskih olimpijskih igara za "nestručnost" jer su slalomsku stazu ponovno polijevali vodom kako bi postala ledena.

"Alpsko skijanje se vozi po snijegu, a ne ledu i s tim će se složiti gotovo svi skijaši. Polijevanje staze vodom je za mene dokaz neznanja i nerada, a skijanje po takvoj ledenoj stazi zna biti opasno po zdravlje skijaša", kazao je bivši svjetski prvak, koji je slično reagirao i na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Bormiu, gdje je ispao zbog namjerno iskopane rupe koju su napunili vodom, ali se nije stigla zalediti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostelić smatra da su se organizatori odlučili na ledenu stazu kako bi smanjili obim posla oko priređivanja borilišta, te kako bi svi natjecatelji imali iste uvjete.

"Oni smatraju da je najlakše politi stazu vodom i za sat i pol ste gotovi s poslom, dok priređivanje kvalitetnog snijega na stazi iziskuje mjesece napornog rada. I koga briga za mojih sedam operacija na koljenu i bolove svaki puta kada skijam na ledenoj plohi. Lako je velesilama poput Austrije koje imaju i 20 sjajnih skijaša, ali ja dolazim iz zemlje u kojoj od skijaša ipak samo ja mogu nešto napraviti, te svaka moja ozljeda znači i nestanak hrvatskog muškog skijanja sa velikih natjecanja", zaključio je Ivica Kostelić, koji će u utorak nastupiti u kombinaciji, 20. veljače u veleslalomu i 25. veljače u slalomu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara