Ivica otkrio zašto je podbacio: Napadao sam u drugoj vožnji, a trebao sam biti miran

Foto: AFP

IVICA KOSTELIĆ, najbolji skijaš današnjice, vratio se na poprište Svjetskog prvenstva u Garmisch-Partenkirchen, ali je u veleslalomskoj utrci ostao daleko od novog velikog uspjeha.

Nakon prve vožnje su očekivanja bila velika jer je Ivica odlično odradio "prvo poluvrijeme", te je drugi lauf čekao s visoke treće pozicije. Pritom nije mnogo zaostajao za drugoplasiranim Schörghoferom i vodećim Svindalom. No, u drugoj vožnji je Ivica podbacio, odvozio je slabije, te na kraju pao sve do 13. mjesta sa zaostatkom od 1.34 sekunde za novim prvakom, Amerikancem Tedom Ligetyjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Moram reći da sam očigledno promašio s taktikom za drugu vožnju. Po konfiguraciji ne mogu reći da mi je staza odgovarala, s obzirom da je bila zatvorenija. Ja sam, pak, pokušao napadati, kako sam i najavio prije utrke, ali je očito da bi na kraju bio mnogo bolji da sam se odlučio za mirniju vožnju" rekao je nakon utrke Ivica Kostelić i dodao:

"Kada se podvuče crta nakon svega mogu samo reći da nisam ispunio cilj za veleslalom. Želio sam biti među deset, a završio sam trinaesti."

Ipak, najjača disciplina za Ivicu Kostelića tek predstoji. Posljednjeg dana se vozi slalom na Svjetskom prvenstvu kada s pravom očekujemo bolje vijesti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara