Izbacivanje Engleza s Eura najveći uspjeh Hiddinkove karijere

SAMO još nekoliko sati dijeli Guusa Hiddinka od, prema njegovom vlastitom priznanju, najvećeg uspjeha u trenerskoj karijeri - izbacivanja Engleske s Europskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj.

"Nismo još na Euro, ali ako se plasiramo bit će to ogromno postignuće", govorio je Hiddink novinarima u Tel Avivu. "Pretvaramo se u mladu, modernu momčad. Prosječna dob igrača je 23-24 godine, igramo sve atraktivniji nogomet i plasman na Europsko prvenstvo uvelike će ubrzati naš razvoj."

Guus Hiddink trener je čije su sposobnosti ušle u legendu. Nizozemac je 1988. osvojio Europski kup za kormilom PSV-a, a u polufinale Svjetskog prvenstva odveo je Nizozemsku, pa čak i Južnu Koreju, dok su mu samo minute nedostajale da isti uspijeh ponovi i s Australijom. No, sudac Medina Cantalejo bio je skloniji Talijanima. Usprkos svemu tome, Hiddink kaže kako će mu najveći uspjeh karijere biti plasman na Euro 2008 s Rusijom, ostavivši pri tom Engleze u svojoj prašini.

"Na pola kvalifikacija rekao sam kako moramo u Skopju dobiti Makedonce, inače ćemo s Engleskom igrati samo za prestiž. No, čak sam i ja bio iznenađen koliko smo se dobro nosili s pritiskom. Pobjeda protiv Engleza na Lužinskom bila je idući ključni korak. Dobro je doći do kraja kvalifikacijskog ciklusa, s dvije utakmice pred sobom, i sam odlučivati o svojoj sudbini", zaključio je Hiddink.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara