Izbornik Burley Celticovom mesaru Scottu Brownu: Moraš se skulirati protiv Hrvata

Izbornik Burley Celticovom mesaru Scottu Brownu: Moraš se skulirati protiv Hrvata

VEZNJAK Celtica Scott Brown je ove godine prikupio čak 13 žutih kartona. Zato i ne čudi apel škotskoga izbornika George Burleya, da u utakmici s Hrvatskom kao i u predstojećim kvalifikacijskim utakmicama, malo pripazi na svoje startove.

Scott Brown jedan je od važnijih igrača u škotskoj reprezentaciji i u Celticu, međutim sve su češće kritike na njegov račun od strane Gordona Strachana, menadžera Celtica te izbornika Georgea Burleya. Brown sve češće nepromišljeno starta na svoje protivnike, što je i rezultiralo s ovolikim brojem opomena koje su ga koštale propuštanja utakmica Lige prvaka te škotskog kupa.

"Jesam li zaslužio 13 žutih kartona? Naravno da nisam. Ne ulazim u duele da bi ozlijedio igrače već da bi osvojio loptu", pravda se Scott Brown. "Danas je sve striktno. Kada uklizavate morate zahvatiti cijelu loptu, inače je to žuti karton - pogotovo u međunarodnim utakmicama", objašnjava svoje startove Celticov veznjak.

"Trebao bi ostati na nogama, malo više pritiskati protivničke igrače. S vremena na vrijeme previše me ponesu osjećaji", pravda se Scott Brown.
Zaradio je žuti karton i na posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Gretne, no ipak neće propustiti Old Firm protiv Rangersa idućega vikenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brown se sada fokusira na utakmicu s Hrvatskom: "Moram dati sve u utakmici protiv Hrvatske, želim dokazati da mogu biti dio ove momčadi", kaže Scott Brown.

"Ne želim razmišljati o derbiju s Rangersom dok ne apsolviramo utakmicu s Hrvatskom. Uvijek se fokusiram na prvu sljedeću utakmicu, a to je za mene Hrvatska", dodaje Celticov veznjak.

"Mislim da će se svi htjeti pokazati u najboljem svijetlu novom izborniku Georgeu Burleyu. Nedostaju nam igrači poput Barrya Fergusona i Leeja McCullocha, igrači koji su jako puno dali škotskoj reprezentaciji u posljednjih pet-šest godina. Mislim da se trebamo fokusirati na ovu utakmicu i tako ulaziti u svaki duel",  zaključuje Scott Brown svoja razmišljanja o Hrvatskoj.

M.Š.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara