Izbornik crnogorskih Ajkula: Zar može više od ovog?!

Izbornik crnogorskih Ajkula: Zar može više od ovog?!

"CRNOGORSKI narod kojem radno vrijeme počinje u podne budio se ranije da bi pratio vaterpolo", kazao nam je kolega Dimitrije Jovičević s crnogorskog Radija Antena na upit kakva je atmosfera pratila crnogorske vaterpoliste na Olimpijskim igrama, a posebno današnju utakmicu protiv Hrvatske.

Nije se Crnogorcima bilo lako razbuditi u rane jutarnje sate, ali ipak su s guštom zasjeli ispred svojih televizora i bodrili svoje Ajkule. No, euforije ipak nema. "Svi željno iščekujemo što će biti dalje, ali mogu vam iskreno reći da su nakon Europskog prvenstva ambicije narasle i pobjede se očekuju", priča nam kolega Jovičević, koji nam je također prenio razmišljanja crnogorskog izbornika Petra Porobića.

"Izvukli smo sve unutarnje rezerve"

Crnogorski nacionalni junak koji je Ajkule odveo do europskog trona još je uoči utakmice pričao kako ga Hrvati ne mogu ničim iznenaditi i kako Europsko prvenstvo nije bilo slučajnost, a danas se (nažalost) pokazalo da to nije bilo samo razbacivanje trenerskim frazama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za ovu smo utakmicu izvukli sve unutarnje rezerve, imali smo puno ozlijeđenih igrača. Nakon ovako velike pobjede i plasmana među četiri najbolje ekipe na Olimpijskim igrama uopće ne znam kakvo je stanje ekipe, niti možemo li nastupiti kompletni protiv Mađarske. Napravit ćemo sve što možemo, ali ipak su oni najbolja momčad na Igrama", rekao je Porobić za Radio Antena.

"Teško ćemo ovo ponoviti protiv Mađara"

Crnogorski izbornik ipak je osjetio potrebu da stvaranje euforije sasiječe u korijenu. Ajkule sad čekaju jaki Mađari, a Porobić kaže kako ne vjeruje da njegovi izabranici mogu ponoviti ovakvu predstavu nakon današnje iscrpljujuće utakmice. "Jako je teško reći možemo li do medalje sad kad ne znam u kakvom je stanju ekipa, ali atmosfera je u svakom slučaju na visini. No, zar može više od ovoga? Pokazali smo da smo prava ekipa, da imamo momčadski duh i da nam je moral vrlo visok", podvukao je Porobić.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara