Jadni moji Hrvati

Jadni moji Hrvati

Foto: Guliver Image/Getty Images

"NISAM znao kako bih naslovio ovaj tekst, pa sam stavio jadni, znajući da ćete se prepoznati u toj riječi, jer je to jedino gdje se možete prepoznati zadnjih par godina, od kada ste izgubili ono ponosni, borbeni, sretni, hrabri i nepokoreni u svojoj borbi za ideale i Hrvatsku."

Ovako čitatelj Indexa iz Dubrovnika, fanatični navijač Hajduka, te kako sam kaže "borac za pošteniju i bolju Hrvatsku i njenu nogometnu reprezentaciju" počinje njegov komentar koji nam je poslao događajima na utakmici Hrvatske i Češke, te hajkom koja se nakon toga digla, usmjerena kako on, misli, na potpuno pogrešnu stranu.  

U nastavku donosimo njegovo pismo u cijelosti:

Pa da prijeđem na stvar i podsjetim vas koliko ste stvarno jadni nakon onog prekida koji su napravili hrvatski huligani. Da, bilo je strašno i teško sve to gledati, a vi ste jadni plakali i sramili se što ste Hrvati i što oni rade vašoj reprezentaciji i  vašoj hrvatskoj državi. 

Ali ste u tom osuđivanju zaboravili da niste plakali i da se niste sramili kada su huligani iz fotelja pljačkali vas osobno i vas hrvatski narod za koji su neki od vas bili spremni dat život i čak bili ranjeni, zaboravili ste da ste za iste te glasali i dali im podršku govoreći onu poznatu hrvatsku rečenicu - kad me već kradu, nek me kradu moji, zaboravili ste biti tužni i ogorčeni kada su dotična gospoda pljačkala hrvatske sportske klubove i izvlačili novac preko naših najboljih reprezentativaca, a kasnije svjedoka pokajnika, zaboravili ste biti glasni kada su od vaših plaća za koje radite i više od 8 sati dnevno uredno ubirali porez, a vama ostavljali mrvice da bi taj isti porez proslijedili u obliku plaće svom stranačkom i partijskom kolegi, ali ne za osam sati rada nego za smijanje vama u lice i nerad.

Zaboravili ste okretati brojeve mobitela svojih beskičmenjaka i kukati i kada je odlazilo na rad u inozemstvo 20 tisuća Hrvata jer nisu mogli dobiti posao pored političkih uhljeba koji su sve državno doveli do stečaja, a vama nisu dali priliku da pošteno radite i volite svoj posao, niste bili bučni kada niste mogli ići u Francusku gledati svoju reprezentaciju jer nemate novaca, a neke osobe koje uopće ne bi smjele po hrvatskim zakonima raditi u sportu, sjede u počasnoj loži i spavaju u najskupljim hotelima i jedu najskuplje večere i piju najskuplja vina i sve to jadni moji Hrvati na vaš račun i od vaših novaca. Ali, što ja ovo pišem kad vi to sve znate i kad bi mogao ovako unedogled i gdje bi se svi vi prepoznali, jadni moji Hrvati.

E, sad ćete vi reći da nije istina da ste šutjeli, da ste protiv njih, ali neka institucije rade svoj posao, a ne da huligani bacaju baklje i sramote Lijepu Našu. E, gospodo moja, baš me zanima tko više sramoti Lijepu Našu, predsjednik jedne ili druge partije, dama koja slavi rođendan s osobama optuženima za kaznena djela, služba državne sigurnosti koja na to ne upozorava, ili vi beskičmenjaci  - jadni Hrvati koji sve to šutke promatrate i iste birate ili huligani sa bakljama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po meni svi su veća sramota od huligana s bakljama, jer ste svi vi ostali proizveli te huligane, huligane koji su pokušali primijeniti sva legalna sredstva i sve zakone Republike Hrvatske ne bi li institucije radili svoj posao ali, vidi čuda, upravo suprotno, institucije oslobađaju prve, a zatvaraju druge. E, pa jadni moji Hrvati, huliganima s bakljama je ipak ostalo malo ponosa i neće kao vi ostali to šutke promatrati, nego će se boriti za svoje ideale jedinim sredstvima koja su im preostala - bakljama. Na kraju krajeva, to im nalaže i vjera u koju se vas 95 posto kune kad su u pitanju vaši osobni interesi.

Ali, moji jadni Hrvati koji ste se prepoznali u ovom tekstu, meni je vas žao i ja vas ne osuđujem zato što se bojite i što ne smijete dići glas protiv pravih huligana u foteljama, nego ste spremni  linčovat huligane sa bakljama, ne osuđujem vas jer ste spremni opet glasat za iste i puštat ih da vas prave budalama, ALI VAS ŽALIM JER STE SPREMNI SVOJOJ DJECI U NASLJEĐE OSTAVITI OVAJ STRAH, JER IH OSUĐUJETE NA TO DA BUDU I ONI ČLANOVI JEDNE OD PARTIJA DA BI MOGLI SUTRA DOBITI POSAO ILI U BOLJEM SLUČAJU PO VAS, DA ONI TADA BUDU HULIGANI U FOTELJAMA. E, PA, SRAMITE SE MOJI JADNI HRVATI.

I negdje u tekstu sam pogrešno napisao da su jedni stvorili druge - NE! VI STE SVE OVO STVORILI.

DOK JE SAVJETNIK DRŽAVA, BORIT ĆEMO SE ZA HRVATSKU!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara