Janica i Ivica Kostelić sportaši Hrvatske za 2002.

TROSTRUKA olimpijska pobjednica i najbolja skijašica svijeta Janica Kostelić i osvajač kristalnog globusa u slalomu Ivica Kostelić izabrani su za najbolje sportaše Hrvatske u tradicionalnoj anketi Sportskih novosti.

U 51. anketi jedinog dnevnog sportskog lista u našoj zemlji glasovala su 420 novinara iz 77 redakcija koji su Janici Kostelić dodijelili čak 412 glasova, dok su po dva glasa dobile stolnotenisačica Tamara Boroš, atletičarke Ivana Brkljačić i Blanka Vlašić, te Ivana Derdić reprezentativka u kickboxingu.Kod sportaša Ivica je dobio 276 glasova, drugo mjesto zauzeo je plivač Gordan Kožulj sa 98 glasova, treći je još jedan plivač Marko Strahija sa 15 glasova, četvrti je atletičar Siniša Ergotić sa 10, a peti kuglač Branislav Bogdanović sa 4 glasa.Za najbolju momčad u prošloj godini proglašeni su veslači Siniša i Nikša Skelin, osvajači srebrne medalje na svjetskom prvenstvu sa 313 dobijenih glasova, dok je Kuglački klub Kandit Osijek na drugom mjestu dobio 22, a treće su podijelili četverac s kormilarom i Vaterpolski klub Mladost sa po 16 glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za najbolju ekipu proglašen je Rukometni klub Podravka Vegeta sa 145 glasova, ispred hrvatske reprezentacije u samostrelu sa 139 i hrvatske kuglačke reprezentacije sa 66.

Na svečanosti u zagrebačkom hotelu ´Opera´ kojem su nazočili brojni sportaši i sportski uglednici, među kojima i član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Antun Vrdoljak, predjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), trofej ´fair-play´ uručen je bivšem kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimiru Bobanu koji je na svom oproštaju od aktivnog igranja 7. listopada u Maksimir doveo svjetsku nogometnu ´kremu´, a cjelokupni prihod sa te svjetske manifestacije namijenio je izgradnji SOS Dječjeg sela Hrvatske, za igradnju Kuće mladih u Osijeku. Boban je inače hrvatski veleposlanik FIFA-e koja skrbi o nezbrinutoj djeci i svoj oproštaj iskoristio je za promicanje ideje humanosti.Na postignutim uspjesima sportašima je čestitao i predsjednik HOO-a Zlatko Mateša zaželivši im puno zdravlja i uspjeha i novoj - predolimpijskoj 2003. godini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara