Janica kao Ivana Orleanska

NAKON što je četvrtom zlatnom medaljom postala najuspješnija skijašica u povijesti olimpijskih igara, inozemni mediji nižu hvalospjeve na račun Janice Kostelić.

Francuska novinska agencija AFP spominje je u kontekstu s Ivanom Orleanskom, koja je u 15. stoljeću protjerala Engleze iz Francuske, a kasnije je proglašena sveticom.

Najuglednija novinska agencija na svijetu britanski Reuters opčinjen je Janicom, koja je slavila unatoč povišenoj temeperaturi i iscrpljenosti. Nakon jučerašnjeg trijumfa Reuters je objavio nekoliko opširnih tekstova o hrvatskoj junakinji i njenoj "zvjezdanoj karijeri".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, na početku nije bilo sve tako bajno, piše Reuters i podsjeća na 1998. kada je Janica u američkom Park Cityu bila prvi puta na postolju u utrkama Svjetskog kupa (treća u slalomu). "Tada su organizatori utrke imali velikih problema, jer za svečanost proglašenja nisu imali hrvatsku zastavu. Pomogla im je Janica koja je iz svog ruksaka izvadila hrvatsku trobojnicu", piše Reuters.

Danas je tako nešto nezamislivo, jer svi u svijetu skijanja znaju da stoje pred jednom od najvećih u povijesti, sportašicom koja pobjeđuje s nevjerojatnom lakoćom, navodi britanska agencija.

"Nisam osjećala nikakav pritisak, dapače bila sam opuštena. Nikad ne ulazim u utrku očekujući pobjedu. Znam da to mnogima nije jasno, no doista je tako", kazala je Janica za Reuters.

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara