Janica Kostelić ostala bez Laureusa

Janica Kostelić ostala bez Laureusa

PREMDA je osvojila tri zlatne olimpijske medalje i dva svjetska zlata najbolja skijašica svijeta Janica Kostelić nije osvojila nagradu Laureus za najbolju sportašicu svijeta.

To priznanje na velikom spektaklu održanom u Grimaldi Forumu u Monte Carlu pripalo je američkoj tenisačici Sereni Williams, koja je osvojila četiri Grand Slam turnira. "Snježna kraljica" bila je nominirana i u izboru za povratnika godine, no komisija sastavljan od 44 sportske legende tu je nagradu dodijelila prvom strijelcu Svjetskog nogometnog prvenstva Ronaldu. "Il fenomeno" je dobio Laureusa i kao član brazilske reprezentacije, čime je postao prvi sportaš koji je u povijesti ove nagrade osvojio dva kipića koje izrađuje slavna draguljarsko-zlatarska tvrtka, Cartier.

Na svečanosti koju je vodila glumica Desiree Nosbusch i bivši teniski as, John McEnroe nagradu za najboljeg sportaša dobio je američki biciklist Lance Armstrong, za novaka godine izabran je kineski košarkaš Yao Ming, nagradu za životno djelo dobio je golfer Gary Palmer.

Dobitnici sportske nagrade Lauerus za 2003. godinu:

SPORTAŠ GODINE: Lance Armstrong (SAD), biciklizam

SPORTAŠICA GODINE: Serena Williams (SAD), tenis

EKIPA GODINE: Brazilska nogometna reprezentacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NOVAK GODINE: Yao Ming (Kina), košarka

POVRATNIK GODINE: Ronaldo (Brazil), nogomet

NAJBOLJI SPORTAŠ S TJELESNIM HENDIKEPOM: Michael Militon (Australija), alpsko skijanje

SPORTAŠ GODINE U ALTERNATIVNIM SPORTOVIMA: Dean Potter (SAD), brzo penjanje

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara