Janica Kostelić uspješno operirana, očekuje se brzi oporavak

POBJEDNICA Svjetskog kupa Janica Kostelić uspješno je danas operirana u zagrebačkom KBC-u "Šalata" i liječnici očekuju njen brzi oporavak.

"Na Ortopedskoj klinici KBC-a Šalata operaciju na desnom koljenu Janice Kostelić obavio je prof. dr. Miroslav Hašpl. Učinjena je artroskopska resekcija popriječne ozljede (rupture) središnjeg dijela (trupa) vanjskog meniska, sa slobodnim dijelom prednjeg roga", izjavio je za Hinu glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Ozren Mueller.

Operacija je trajala oko sat vremena, a Janica je bila pod općom anestezijom. Prema dijagnozi od prije šest tjedana pokazalo se da je današnja operacija bila potrebna.

Već večeras Janica bi trebala ustati na noge i počinje rana postoperativna rehabilitacija, uz puno opterećenje koljena.

"Budući da je veći dio meniska ostao očuvan, a i najvažniji, stražnji dio, također je sačuvan, očekuje se brzi oporavak i dobra funkcija koljenskog zgloba. Ostali dijelovi koljenskog zgloba, uključujući i hrskavicu, u dobrom su stanju, a posebno ukrižni ligament koji je rekonstruiran prije dvije godine", kazao je glasnogovornik Skijaškog saveza, govoreći o liječničkoj procjeni brzine oporavka.

Očekuje se da će Janica u petak, 21. ožujka, napustiti KBC "Šalata" i u subotu će otputovati u Terme Selce, kod dr. Vlaste Brozičević, na dvotjednu rehabilitaciju.

Pod puno sportsko opterećenje, kako se očekuje, moći će kroz dva do tri tjedna, a sa skijanjem bi mogla početi početkom svibnja, napomenuo je Ozren Mueller.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara