Janica nastavlja sezonu, artroskopija nakon Svjetskog kupa

DVOSTRUKA svjetska prvakinja Janica Kostelić moći će do kraja odraditi skijašku sezonu i tek će nakon finala Svjetskog kupa obaviti artroskopski zahvat na desnom koljenu, zaključak je nakon današnje magnetske rezonance.

Pregled magnetskom rezonancom obavljen je u zagrebačkoj poliklinici Neuron na Šalati, a obavio ga je dr. Igor Borić uz konzultaciju s ortopedom dr. Miroslavom Hašplom, službenim liječnikom hrvatske skijaške reprezentacije.

´Utvrđena je poprečna ruptura prednjeg roga vanjskog (lateralnog) meniska, uz manje nagnječenje, sa vrlo malim površnim oštećenjem hrskavice na iveru (pateli)´, izjavio je za Hinu glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Ozren Mueller.

Liječnici smatraju da nema značajnije opasnosti od pogoršanja ozljede, pa će se manji atroskopski zahvat obaviti po završetku sezone, odnosno nakon finala Svjetskog kupa. Zahvat će u klinici na Šalati obaviti dr. Miroslav Hašpl.

Budući da je već ranije odlučeno da Janica neće voziti dva spusta u španjolskoj Sierra Nevadi, koji su na rasporedu ovog vikenda, najbolja svjetska skijašica u petak će krenuti u Innerkrems, gdje će trenirati do utorka, 25. veljače. Zatim ide u Innsbruck, gdje se u srijedu i četvrtak održavaju službeni treninzi za subotnji spust. U petak, 28. veljače, u Innsbrucku će nastupiti u super-G, u subotu je na rasporedu spust, a u nedjelju ponovno superveleslalom.

S Janicom će u Innerkrems i Nika Fleiss te Ana Jelušić, koje će obaviti trodnevni trening, a zatim idu u Italiju gdje ih čekaju po dva FIS slaloma i veleslaloma. Početkom ožujka nastupit će na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Serre Chevalieru. Budući da svjetski juniorski prvaci imaju pravo nastupa na finalu Svjetskog kupa u Lillehammeru, naše dvije reprezentativke s velikim motivom idu u Serre Chevalier.

Ivica Kostelić hrvatskim će se reprezentativkama u Innerkremsu pridružiti u subotu i nedjelju, a u ponedjeljak kreće u Koreju (Yongpyong), gdje se 1. i 2. ožujka vozi veleslalom i slalom Svjetskog kupa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara