Janica: Ne patim od neizlječive bolesti

"NEMA ni govora da patim od neizlječive bolesti, radi se o problemima sa štitnjačom koje ima valjda svaki peti Hrvat, te doista ne vidim razloga panici i zabrinutosti za moje zdravlje, pa čak i život. Nema govora o prekidu karijere i uskoro ću opet na snijeg."

To je na konferenciji za novinare u Zagrebu kazala najbolja svjetska skijašica Janica Kostelić koja je u utorak bila na pregledu na Sveučilišnoj klinici za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma Vuk Vrhovec u Zagrebu gdje joj je preporučeno strogo mirovanje.

Janica Kostelić je priznala da u posljednje vrijeme osjeća slabost, zbog bržih otkucaja i umora nije u stanju obavljati kondicijski trening, no zatražila je i zaštitu svoje privatnosti od javnosti.

Želim biti normalna osoba i moje zdravlje se tiče samo mene, moje obitelji i mojih prijatelja, a ne cijele Hrvatske, kazala je svjetska i olimpijska prvakinja, dodavši kako očekuje da u roku od četiri do šest tjedana opet započne sa treningom.
Janičin otac i glavni trener hrvatske skijaške reprezentacije Ante Kostelić izrazio je nezadovoljstvo što se uoči nove sezone, umjesto priprema naših najboljih skijaša, hrvatska javnost bavi "čerpkanjima po intimi", žestoko se okomivši na tekst u Jutarnjem listu u kojem službeni liječnik opće medicine hrvatske skijaške reprezentacije dr. Željko Šućur objavljuje alarmantno stanje glede Janičinih zdrastvenih tegoba, koje prijete prekidom karijere ili čak i smrću.

Radi se o halucinacijama u listu u kojem smo ranije proglašavani "fašistima", a naš dom "kuginom kućom", kazao je Ante Kostelić, upitavši se koji je krajni cilj "izmišljotina, poput one da se Janica prije desetak dana onesvijestila pred slovenskom reprezentacijom".

Janica ima problema sa štitnjačom i to nije sporno, a ono što zasad znamo jest da se ne radi o neizlječivoj bolesti i da nema karcinoma, te da su tegobe najvjerovatnije uvjetovane posljedicama četiriju operacija u zadnja četiri mjeseca u kojima je Janica svaki puta, nanjeno traženje, bila pod narkozom, a ne lokalnom anestezijom, kazao je Ante Kostelić.

On je kazao kako Janica uzima lijekove za štitnjaču, a mišljenja dvojice zasad konzultiranih endokrinologa glede njezina stanja su sasvim oprečna.

Ante Kostelić je najavio kako će zatražiti dijagnoze od barem deset vodećih hrvatskih i svjetskih endokrinologa, te da vjeruje da će hrvatska "Snježna kraljica" uskoro sigurno opet na snijeg.

Dr. Željko Šućur nije nazočio konferenciji za tisak, mada je bio pozvan, kazao je direktor reprezentacije Vedran Pavlek, koji je kazao kako dosad nije bilo nikakvih sukoba sa dr. Šućurom, s kojim će biti obavljeni interni razgovori glede cijelog slučaja.

U ime Hrvatskog skijaškog saveza predsjednik Srećko Ferenčak je izjavio kako niti od Saveza, niti sponzora ili bilo koga drugoga nije bilo pritisaka da Janica Kostelić krene sa nastupima, sve dok ne bude apsolutno zdrava.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara