Janica propušta sezonu 2006./2007.?

Janica propušta sezonu 2006./2007.?

NAJBOLJA svjetska skijašica Janica Kostelić vrlo vjerojatno neće nastupiti sljedeće sezone u Svjetskom kupu. Janica je ovih dana boravila na Mljetu s dečkom Borisom, ali tamo nije započela ciklus priprema za novu sezonu kako je to obično činila, već se nakon nekoliko dana vratila na sjeverni Jadran.

Četverostruka olimpijska pobjednica, peterostruka svjetska prvakinja i osvajačica triju Kristalnih globusa u Svjetskom kupu s pripremama može početi i kasnije, ali, kako piše Jutarnji list, vijesti s Mljeta govore da ćemo ove sezone ostati uskraćeni za velike dvoboje Anje Pärson i Janice Kostelić.

List podsjeća kako je Janica po završetku sezone preselila iz Zagreba u Rijeku i preskočila tri ciklusa treninga na snijegu, što znači da nije skijala više od četiri mjeseca.

Kada je prije nekoliko dana stigla na Mljet, svi su očekivali da će kao i obično tamo započeti s pripremama za novu sezonu, ali na otoku je ostala samo nekoliko dana. Nikakvog treninga nije bilo. Janica se kupala i uživala u obiteljskoj atmosferi, te potom vratila na sjeverni Jadran gdje zadnjih mjeseci živi s dečkom Borisom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se da će "sniježna kraljica" pauzirati godinu dana , kako bi zalječila bolove u leđima i koljenu koji je muče duže vrijeme. Nakon toga bi ponovo mogla na svjetka natjecanja, a mediji nagađaju da je već možda zaključila karijeru.

"Što se tiče Janice Kostelić ništa se nije promijenilo u odnosu na situaciju od prije par mjeseci. Ona je tada rekla da tijekom ljeta neće trenirati i da se želi odmoriti, te da će odluku o tome hoće li skijati sljedeće sezone objaviti u rujnu. Vjerujem da ćemo do sredine rujna znati njenu odluku", izjavio je danas za Hinu glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Ozren Mueller.

Nedavno je direktor skijaške reprezentacije Vedran Pavlek izjavio da su obnovljeni ugovori sa glavnim sponzorima, te da su sastavljene dvije verzije ugovora, ovisno o tome hoće li Janica Kostelić skijati, ili neće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara