Janica: Rekla sam Anji da je i bronca odličje

NAJVEĆA sportašica u povijesti Igara ponovo je zadivila svijet. Nakon što je obranila zlato u kombinaciji iz Salt Lake Cityja, Janica Kostelić nije se mogla braniti od brojih novinara i fotoreportera.

Spoortskom svijetu priuštila je još jedan veliki trenutak, no kako tvrdi, vremena za slavlje nema. Već sutra našu kraljicu čeka nastup u Super G-ju...

Kada je došla do komentatora HTV-a Janica je izgledala mnogo bolje nego jučer, kada se po prvi put u karijeri zapitala ima li uopće smisla to što radi.

"Zdravlje još nije još uvijek u redu, malo sam bolje, malo sam veselija, ali još sam vrlo slaba. Današnji spust je bio kao nekakav sprint, trebalo se potruditi, meni je to bilo bolje, ovaj put mi je, eto, više odgovarala kratka staza. Šteta što nemam vremena veseliti se zahvaljujući lošoj organizaciji. No, bit će još vremena za slavlje..." - kazala je Janica netkom nakon utrke. 

Iza sebe je ostavila svoju vječnu rivalku Anju Paerson, ali i kompletan austrijski "Superteam".

"Anji sam rekla da je i bronca zapravo odličje, ali znam da se nadala zlatu. Jasno mi je koliko je razočarana, pogotovo nakon što je bila treća u spustu prije neki dan, pa se i danas nadala da će dobro odvoziti." - dodala je Janica.

NIje lako bilo doći do ove pobjede. Iako su treneri i netjecatelji mnogih momčadi jučer protestirali zbog loših prognoza i odgađanja utrka, iscrpljenoj Janici odlično je došao dan odmora nakon odvoženog slaloma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najvažnije je bilo dobro se naspavati, dugo smo čekali, ali sam sretna da je to gotovo danas. Nije baš izgledalo obećavajuće što se tiče vremena, no sada konačno imam malo vremena za odmor." - ustvrdila je.

Kao i obično, Janica se nije željela previše opterećivati rekordima, jer kako često zna kazati, rekordi su tu da se ruše.

"Rekordi su uvijek lijepa stvar, ali ja o tome ne mislim. Oni su tu da se ruše, možđda će bit još netko poslije mene, tko zna..." - skromno je dodala.

A što od naše kraljice možemo očekivati u nastavku? I trebamo li, nakon ovoga, težiti boljem ili većem rezultatu?

"Imam još tri tekme, ne znamo hoće li se voziti Super-G, vrijeme još uvijek nije obećavajuće. Ja se trebam pokušati oporaviti, odvoziti još te dvije utrke što imam i onda ću slaviti s bratom." - zaključila je Janica.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara