Janica starta sedma, Anja Paerson prva

Janica starta sedma, Anja Paerson prva

NA SREDIŠNJEM zagrebačkom trgu pred više od 10 tisuća gledatelja izvučeni su startni brojevi skijašica uoči slaloma Svjetskog kupa, "Zlatnog medvjeda", što će se održati u četvrtak na Sljemenu.

Prvi slalom Svjetskog kupa u Hrvatskoj, te prvi ikad održan u nekom glavnom gradu otvorit će Šveđanka Anja Paerson, dok je najbolja hrvatska skijašica Janica Kostelić dobila broj sedam. Druga će startati Austrijanka Marlies Schild, treća Amerikanka Kristina Koznick, dok će vodeća skijašica u poretku slalomašica Finkinja Tanja Poutiaine startati kao četvrta.

Osim Janice na sljemenskom Crvenom spustu nastupit će još tri hrvatske skijašice. Nika Fleiss imat će startni broj 16., Ana Jelušić će startati kao 22., dok će Matea Ferk nastupiti s brojem 54.

"Jako sam sretna, ovo je oduvijek bio moj san. Nadam se da ću sutra biti prva, ako padnem, ispričavam se," kazala je Janica nakon izvlačenja.

Izvlačenje startnih brojeva proteklo je u sjajnoj atmosferi. Program je vodio Ivan Blažičko, glazbu je puštao blac-out DJ radija 101, Phat Phillie, koji je čak otišao na američki kontinent kako bi se što bolje pripremio za utrku, dok je sve nadgledao prvi čovjek Svjetskog kupa alpinki, Kurt Koch.

Natjecateljice će se iz hotela Westin prema Sljemenu uputiti u 12 sati, od 13:15 do 13:45 pregledavat će se staza prve vožnje, a u 13:45 počet će zagrijavanje natjecateljica. U 15 sati počinje prva slalomska vožnja, u 18 druga, a u 19 sati na rasporedu je proglašenje pobjednice.

Od 10 do 23 sata na Krumpirištu će se održavati World Cup show, a od 14 do 22 sata show će se održavati i na Trgu bana Jelačića.

Bude li sve prošlo kako treba, Zagreb možda dobije i mušku utrku slaloma Svjetskog kupa.

Startni brojevi:

1. Anja Paerson (SWE)
2. Marlies Schild (AUS)
3. Kristina Koznick (USA)
4. Tanja Poutiainen (FIN)
5. Elisabeth Goergl (AUS)
6. Monika Bergmann (GER)
7. Janica Kostelić (HRV)
8. Martina Ertl  (AUS)
9. Sarka Zahrobska (CZE)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
10. Sabine Egger (AUS)
11. Annemarie Gerg (GER)
12. Veronika Zuzulova (SLV)
13. Sarah Schlepper (USA)
14. Laure Pequegnot (FRA)
15. Nicole Hosp (AUS)
16. FLEISS Nika (CRO)
...
22. JELUŠIĆ Ana (CRO)
54. FERK Matea (CRO)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara