Janica uz bok Titu?

JEDNA od ulica grada Zagreba mogla bi nositi ime najbolje skijašice lijepe naše domovine, Janici Kostelić. Prijedlog je to koji se pojavio na sjednici Vijeće HOO-a koje je pokrenulo inicijativu za imenovanje dviju ulica, jednu po Janici te drugu po hrvatskoj rukometnoj vrsti.

Uz prijedlog imenovanja ulica, HOO će se založiti da snježna kraljica postane počasna građanka metropole. Ovaj će prijedlog vjerojatno biti usvojen kada gradska vlast bude odlučivala o njemu, no imenovanje ulice... Teško.

U Hrvatskoj, kako socijalističkoj tako i demokratskoj, ulicu nije dobio niti jedan živući građanin, osim naravno, druga Tita. Ivan Šikić, načelnik Gradskog odbora za imenovanje i preimenovanje ulica i trgova potvrdio je za Sportske novosti kako Grad nikada nije dao niti imenovao neku ulicu po živućoj osobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šikić ističe da zasada u poglavarstvu Grada nije zaprimljen nikakav prijedlog o imenovanju, ali ne isključuje mogućnost da će se o njemu raspravljati.

Pomalo zatečena i iznenađena ovim pitanjem Janica je rekla: “To je za mene golema čast. Istina, strašno puno znači kad ti tvoj grad na takav način želi iskazati poštovanje, ali možda je pretjerano nazvati ulicu po meni jer ipak imam samo 23 godine.”.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara