Janica: Vrti mi se u glavi kad pomislim na Sljeme

JANICA KOSTELIĆ prije utrke u kojoj je preuzela vodstvo u Svjetskom skijaškom kupu toliko se slabo osjećala da čak nije osjećala noge. Ipak, to je nije spriječilo da zauzme treće mjesto u Lienzu. Slavila je Marlies Schild ispred Nicole Hosp i Janice.

"Nisam dobro spavala, ujutro sam se probudila sva nikakva i jako sam se slabo osjećala. Prije prve vožnje kao da ruke i noge uopće nisu bile moje i bilo mi je jako teško." - izjavila je Janica novinarki Sportskih novosti nakon same utrke.

"U drugoj vožnji bilo je mnogo bolje jer sam otišla u bolnicu gdje sam primila bocu glukoze koja mi je jako pomogla. Isto sam učinila prije dvije godine u Mariboru, kada sam nakon tretmana osvojila drugo mjesto." - kazala je Janica o tome što se događalo između dva "laufa", a prenose njezine službene stranice.

Sa stazom Schlossberg koja je imala preko 60 vrata, a postavili su je Finac M. Bont i Amerikanac T. Wagner, Janica je bila vrlo zadovoljna.

"Bilo je dosta lagano postavljena u obje vožnje, ali drukčije se na ovakvoj stazi nije moglo napraviti. Više mi se svidjela druga vožnja. Volim takve duge, prave staze, ali sada nisam imala snage. Ipak, zadovoljna sam." - kazala je trenutačno najbolja svjetska skijašica te dodala "Željela sam se konačno popeti na pobjedničko postolje ovdje, Biti u vodstvu u poretku Svjetskog kupa je fantastično nakon onoga što se dogodilo jutros!"

"U drugoj vožnji sam htjela malo bolje, željela sam doći na podij i uspjela sam." - pojasnila je Janica koja se po prvi puta u austrijskom Lienzu popela na pobjedničko postolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo potvrđuje da imam konstantu u slalomu i to mi je važno. Sada smo se Anja i ja ponovo zamijenile, ja sam uzela crveni broj u slalomu, ona u veleslalomu." - dodala je naša "Snježna kraljica".

"Prekrasno je otići u Zagreb sa crvenim startnim brojem, vrti mi se u glavi pri pomisli na publiku i uzbuđenje tamo." - zaključila je Janica.

Janičini otac i trener Ante Kostelić Gips nije krio zadovoljstvo Janičinim rezultatom, pogotovo što se ona jutro prije utrke vrlo slabo osjećala.

"Užasno je kada osjetiš takvu slabost, kad uopće ne osjećaš noge. Da smo znali da će biti tako, možda smo joj trebali dati infuziju prije prve vožnje. No, rezultat je sve u svemu, odličan." - kazao je nakon utrke Gips.

Janica će Novu godinu dočekati u švicarskom Innerkremsu, a u Zagreb dolazi 2. siječnja od kada će se za noćni slalom na Sljemenu pripremati na Crvenom spustu.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara