Janičin glasnogovornik za Index.hr: Nema govora o potpunom puknuću meniskusa

OZREN MUELLER, glasnogovornik hrvatske skijaške reprezentacije izjavio je za Index.hr kako "nema govora" o informacijama iz Jutarnjeg lista o težini Janičine ozljede.

Hoće li Janica nastaviti sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu, je li čak ugroženo i daljnje natjecanje u Svjetskom kupu, upitali smo glasnogovornika skijaške reprezentacije Ozrena Muellera povodom informacija Jutarnjeg lista da je Janici "potpuno pukao meniskus".

"O tome nema govora. Najvjerojatnije je otkrhnut jedan komadić meniskusa, koji se sada miče unutar koljena što Janici uzrokuje jako velike bolove."

"Janica će sigurno nastupiti u slalomu, a o veleslalomu ćemo odlučiti danas tijekom poslijepodneva. Veleslalom je opasniji jer dolazi do velikih opterećenja na taj dio koljena." - rekao je Mueller. "Janica danas već trenira. Slalom je dakle siguran, a Svjetski kup nije upitan."

Mueller je također izjavio kako će se Janica u ponedjeljak vratiti u Zagreb gdje će ići na artroskopiju i magnetsku rezonancu. "Nakon toga ćemo točno znati što je u pitanju".

Arstroskopija je mala operacija nakon koje se sportaši vrlo brzo oporavljaju.

Jutanji list: Janici pukao meniskus

Jutarnji list danas je objavio kako je Janičin meniskus potpuno pukao prilikom utrke spusta, te kako je operacija neizbježna.

Meniskus je Janica ozlijedila još na utrci u Bormiu, a stanje se pogoršalo tijekom priprema u Novom Vinodolskom i Selcu, da bi na spustu radi skokova i naglih skretanja u zavojima potpuno puknuo. Jesu li prognoze dr. Sućura točne pokazat će magnetska rezonanca.

Jutarnji navodi izjavu Dr. Šućura kako je nevjerojatno da je Janica uspjela odvoziti slalom s puknutim meniskusom, nevjerojatno je što je uspjela potisnuti toliko jaku bol.Janica je skijala i pobjeđivala s raznim ozljedama i pod blokadama. Na svojim prvim Olimpijskim igrama 1998. godine vozila je uz jake bolove u lijevom skočnom zglobu.

U prosincu 1999. dva dana prije utrke natukla je desni kuk i bedreni mišić, a onda pobijedila u slalomu.

U ožujku 2001. s teškom kontuzijom desnog ramena i napukunutim meniskusom u lijevom koljenu odvozila je sve završne utrke Svjetkskog kupa i osvojila svoj prvi Veliki Kristalni globus.

U prosincu 2002. pala je na veleslalomu i zadobila lakši potres mozga, da bi dan kasnije ostvarila najuvjerljiviju slalomsku pobjedu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara