Japanska košarkaška reprezentacija na pripremama u Hrvatskoj

U POREČKOM hotelu Diamant do 15. lipnja, u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u košarci koje će se održati u Japanu 2006. godine, boravi japanska A košarkaška reprezentacija. Nakon Istre gdje će odigrati devet utakmica, izabranici našeg poznatog košarkaškog trenera i nekadašnjeg košarkaškog asa Željka Pavličevića, preselit će se u Sloveniju na Roglu, gdje će između ostalog odigrati i dvije utakmice sa slovenskom A reprezentacijom i mladima.

"Ljudima u našem podneblju je zanimljivo vidjeti japanske košarkaše. U svakom slučaju ovo su najviši Japanci koji su ikad hodali tom zemljom. Imamo pet košarkaša preko dva metra. Trenutačno je košarka u Japanu u začetku, a mogli bi reći da je kvaliteta reprezentacije u rangu nekih naših prvoligaških ekipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svjetskom prvenstvu 2006. godine naš cilj je proći prvi krug i naći se među 16 najboljih na svijetu", rekao je Pavličević. Inače, Željko Pavličević je izbornik japanske košarkaške reprezentacije već godinu i pol dana i ima ugovor do 2006. godine. Kako naglašava, reprezentacija je zadovoljna smještajem i gostoljubivošću u Hrvatskoj te nije isključeno da ponovo dođu na pripreme.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara