Javier Clemente preuzima Srbiju

Javier Clemente preuzima Srbiju

PREMA pisanju srpskog sportskog dnevnog lista Sportski žurnal, bivši španjolski nogometni izbornik Javier Clemente (56) bit će prvi izbornik srpske nogometne reprezentacije.

Clemente je pristao voditi reprezentaciju naših istočnih susjeda nakon sastanka s predsjednikom tamošnjeg nogometnog saveza Zvezdanom Terzićem u španjolskom ljetovalištu Palma de Mallorca.

Srpski Sportski žurnal na prvoj stranici donosi ekskluzivni naslov "Clemente je naš novi selektor", dok u tekstu navodi kako će Bask, koji je vodio "furiju" na svjetskim prvenstvima 1994. u SAD-u i 1998. u Francuskoj, potpisati ugovor na dvije godine za koje će dobiti 700.000 eura, a cilj će mu biti plasman na EURO 2008. u Švicarskoj i Austriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija se u kvalifikacijama za EURO nalazi u skupini s Portugalom, Poljskom, Belgijom, Finskom, Kazahstanom, Azerbejdžanom i Armenijom.

Inauguracija Javiera Clamantea trebala bi biti u četvrtak u Beogradu, javljaju Večernje novosti. Španjolski strateg, kojeg tamošnji mediji nazivaju "Malim Napoleonom" u povijest pirinejskog nogometa upisao se s rekordom od čak 31 utakmice bez poraza.

Za izbornika Srbije nakon ostavke Ilije Petkovića konkurirali su mnogi srpski i inozemni stručnjaci, od Ratomira Dujkića do Ruuda Gullita, a prije samo nekoliko dana Siniša Mihajlović plasirao je ideju o preuzimanju reprezentacije zajedno s Interovim trenerom Robertom Mancinijem.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara