Jazzeri prezadovoljni Tomićem: Očekivali smo da će ga netko uzeti prije nas

GENERALNI menadžer Utah Jazza Kevin O'Connor objasnio je kakve planove NBA momčad iz Salt Lake Cityja ima s hrvatskim košarkašem Antom Tomićem.

>NBA draft: Tomića uzeli Jazzeri, Rudež nije izabran

I 216 centimetara visokog Dubrovčanina iz KK Zagreba, i krilnog košarkaša beogradske Crvene Zvezde, godinu dana starijeg Tadiju Dragičevića, u Utahu vide kao projekte za budućnost. O'Connor je uvjeren da obojica jednog dana mogu igrati u NBA ligi te će ih klub pratiti u njihovu europskom razvoju.

"I Tomić i Dragičević investicije su za budućnost",  kazao je generalni menadžer kluba, koji je odbio ponude za trade. Dobio ih je, tvrdi, za obojicu košarkaša.

O Tomiću, kojega je birao 44. po redu, kaže:

"Očekivali smo da ga nećemo dočekati, da će ga netko uzeti prije nas."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salt Lake Tribune piše da su procjene bile da bi Tomić mogao proći među posljednjim izborima u prvom krugu te da se ne očekuje njegov dolazak u NBA najmanje još godinu, pa i više dana. Jutaški dnevnik, također, izvješćuje da je Tomića na jednome od otvorenih treninga (“workouta”) u New Yorku gledao pomoćni trener Jerryja Sloana Scott Layden, te ručao s njim nakon toga.

"Tomić je naznačio da želi igrati u NBA ligi. Zasad to ne dolazi u obzir. Pratit ćemo njegov razvoj. Bude li se isticao, nastojat ćemo ga dovesti. Radi se o igraču koji nema fizičku snagu. Ima visinu. Najvažnije, ima i vještinu",  rekao je O'Connor.

Dragičevića isti dnevnik predstavlja kao najkorisnijeg igrača Jadranske NLB lige prošle sezone, koji može igrati na pozicijama “trojke” i “četvorke”. Tomića i Dragičevića će Jazzeri, dakle, tretirati na isti način kao Andreja Kiriljenka, kojeg su također ostavili u Europi dvije godine nakon što su ga draftali.

Već od iduće sezone će, najvjerojatnije, moći računati s Kostom Koufasom, također 216 centimetara visokim američkim Grkom iz Ohija, koji je sjajno naslijedio Grega Odena na sveučilištu Ohio nakon što je ovaj otišao i propustio sezonu u Portlandu zbog operacije koljena.

"Iako igra za Grčku, Koufos je Amerikanac. Rođen je ovdje, košarkaški je odgojen ovdje i želi igrati u NBA ligi. Ne možemo vjerovati da nije biran prije nas",  izjavio je O'Connor o 19-godišnjem centru meke ruke i najboljem košarkašu lanjskoga EP-a juniora u Madridu, koji je završio tek kao 23. izbor na draftu.

Totalsport
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara