JEDRENJE: CMST OSVOJIO "EPSA SAILING CUP"

Posada Croatia Media Sailing Teama sa kormilarom Adonisom Prodanom osvojila je petu EPSA Sailing Cup regatu koja se u organizaciji Hrvatskog jedriličarskog farmaceutskog kluba i sponzorstvom Plive, Krke i Nesa, vozila zadarskim i šibenskim akvatorijem. L

Novinarska posada je najbolje odradila četiri rute, pobijedivši na prvoj dionici od Zadra do Murtera i zadnjoj od Kaprija do Salija, koja je i odlučila konačnog pobjednika jer su dotad vodeći i branitelji naslova "Stari Grci" sa kormilarom Jurajem Ahelom stigli na cilj treći, te tako zauzeli drugo mjesto u ukupnom poretku.

Na regati je nastupilo ukupno 14 jedrilica sa stotinjak sudionika, mahom studenata biomedicinskih fakulteta iz Slovenije i Hrvatske, koji su po promjenjivim vjetrovima i po kiši na brodicama "ELAN 31" svladavali zahtjevnu rutu kroz jedan od najljepših akvatorija na svijetu.

Posebno priznanje zaslužuju organizatori iz Hrvatskog jedriličarskog farmaceutskog kluba, najmlađi koji uopće u Hrvatskoj organiziraju višednevnu regatu, koju su ovaj puta oplemenili stručnim predavanjima, te natjecanjima u starim mornarskim vještinama i zabavnim programom u priveznim lukama.
Tekst se nastavlja ispod oglasaPOREDAK: 1. CROATIA MEDIA SAILING TEAM (kormilar Adonis Prodan); 2. STARI GRCI (Juraj Ahel); 3. GAMA (Borna Giljević); 4. RDEČI BLISK (Juraj Leskovec); 5. SENA (Jere Urlić), itd.

(Hina) xrš yrš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara