JEDRENJE: HAJDINJAK I DALJE TREĆI

Petog dana VIP IMS 600 Svjetskog prvenstva održana su dva jedrenja na regatnom polju ispred Valunskog zaljeva nakon kojih je hrvatska posada na jedrilici "Karuba" s kormilarom Darkom Hajdinjakom zadržala treće mjesto.

Posada Mana danas je uvjerljivo osvojila dva prva mjesta, dok su Igienstudio Shaula i naša Karuba osvojili su po jedno drugo i jedno treće mjesto. Vjetar je bio na granici dopuštenog zbog čega je start kasnio gotovo sat vremena. Cijelo jedrenje se odvijalo po buri jačine 18 do 26 čvorova.

Gledatelji koji su regatu pratili s mora i kopna mogli su vidjeti zaista spektaklarna jedrenja. Još nisu izbrojena sva jedra (spinnakeri, flokovi i genove) na ukupno 19 jedrilica, koja su stradala od jakih udara bure, koji su na momente bili i do 40 čvorova.

Karuba s Darkom Hajdinjakom i danas je je bila prva na okretu prve bove u petom plovu, no u nastavku nisu imali sreće. Morali su promijeniti spinaker, radi čega su izgubili veliku prednost nad posadom Igienstudio Shaulom te na kraju po korigiranom vremenu došli samo 7 sekundi iza njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Man je i u šestom plovu bio najbolji, jedino su oni tijekom cijelog jedrenja imali dignut spinnaker, što je doista bio hrabar potez. Najveća prijetnja im je bio Darko Hajdinjak na Karubi, no opet im se rasparao spinaker pa nisu mogli konkurirati za čelnu poziciju. Za Matteom Ivaldijem zaostali su 69 sekundi, dok je treći bio Roberto Ferarese sa skoro dvije minute zaostatka po korigiranom vremenu.

U ukupnom redoslijedu, nakon šest jedrenja, plasman vodećeg trojca je bez promjena. Man je prvi, Igienstudio Schaula druga, a Karuba treća. Ukoliko u sutrašnjem posljednjem jedrenju ponove dosadašnje nastupe, ove tri jedrilice će osvojiti odličja, a Hajdinjakova bronca bi bila prva za Hrvatsku u povijesti svjetskih prvenstava.

Svečanim zatvaranjem i dodjelom nagrada najboljima sutra završava VIP IMS 600 Svjetsko jedriličarsko prvenstvo u Cresu. Nakon jučerašnjeg vrlo živog Sailor?s partyja, večeras će jedriličarske posade i goste zabaviti grupa Divas na VIP partyju.

(Hina) xrš yzm

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara