Jedrenje: Karlo Kuret drugi na Lago di Gardi

OVOG tjedna najbolji hrvatski jedriličari nastupaju na vrlo jakim regatama u talijanskoj Lago di Gardi i francuskom Cannesu.

U Italiji u klasi "finn" nastupaju Karlo Kuret, Marin Mišura i Nenad Viali, a u vrlo jakoj konkurenciji nakon dva dana jedrenja Karlo Kuret se nalazi na drugom mjestu iza Engleza Bena Ainsleya. U klasi "laser" nastupaju Luka Radelić, Aron Lolić, Milan Vujasinović i Boris Vidajić. Naš najbolji "laseraš" i evidentni olimpijski kandidat Mate Arapov preskočio je ovo natjecanje kao i svjetski juniorski doprvak Ivan Kljaković-Gašpić. Oni su ostali u Splitu i pripremaju se za sljedeće veliko natjecanje u Palma de Mallorci sredinom travnja. Nakon dva dana jedrenja na osmom mjestu nalazi se Vujasinović i zasada je najbolje plasiran naš natjecatelj.

U klasi Europa u Italiji se za što bolji plasman bori naša posada Gea Barbić/Mateja Petronijević,od kojih se puno očekuje. One su trenutno na vrlo dobrom šestom mjestu.

Konačno, u klasi Star nastupa posada Marin Lovrović-Nikola Akrap, a i oni trenutno drže odlično šesto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U klasi 470 u Cannesu se održava iznimno jaka regata, u kojoj boje hrvatskog jedrenja brane posade Tomislav Bašić-Petar Cupać, Šime Fantela-Igor Marenić, Krešimir Đakulović-Jure Kršanac, Dario Kliba-Damir Nakrst i Ante Česić-Ante Kujundžić u muškoj konkurenciji, te posada Jasna Šupuk-Nika Stagličić u ženskoj konkurenciji.

Nakon dva dana jedrenja Bašić-Cupać su prema očekivanju najbolji od naših posada i trenutno su na petom mjestu. Vrlo dobro jedri i sjajna mlada posada Fantela-Marenić, koja je osmoplaisrana. Upravo od ove dvije posade se i najviše očekuje u ovoj sezoni s glavnim ciljem da na SP-u u rujnu izbore olimpijsku normu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara