JEDRENJE: KARLO KURET PETI U MEDEMBLIKU

Hrvatski jedriličar Karlo Kuret drži peto mjesto u klasi "finn" na jednoj od najjačih predolimpijskih regata u nizozemskom Medembliku. L

Jedini hrvatski jedriličar koji je uspio doći na čelo svjetske liste najboljih - a Kuret je to ostvario prošli mjesec u "finnu" - danas je malo pokvario plasman nakon što je prvog dana sa pobjedom i četvrtim mjestom dijelčio drugu poziciju. Splićanin je potom osvario šesto, četvrto, drugo i peto mjesti, te nakon šest od ukupno osam plovova sa 16 negativnih bodova drži petu poziciju. Prilika za dobar plasman još postoji jer četvrtoplasirani Nijemac Michael Fehlmann bježi jedan, a trećeplasirani i drugoplasrani - Poljak Mateusz Kusnierewicz i Belgijanac Sebastien Godefroid svega tri boda. Na čelu je sa osam negativnih bodova Britanac Ben Ainslie, koji je pobijedio u čak četiri plova.

U ovoj klasi Marin Mišura je odličan 16. sa 42 negativna boda, a Nenad Vialli 22. sa 51.

U vrlo jakoj konkurenciji u klasi "laser" Mate Arapov je nakon devet od 11 plovova na 23. mjestu sa 58 nodova unatoč pobjedi u petom jedrenju, Luka Radelić je 40. (89), a Milan Vujasinović 66. sa 133 boda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojna je hrvatska ekipa u klasi 470, gdje su nakon devet plovova Dario Kliba i Damir Nakrst odlični petnaesti, Tomislav Bašić i Petar Cupać 29., Ante Ćesić i Ante Kujundžiž 33., Šime Fantela i Igor Marenić 41., a Krešo Đakulović i Jure Kršanac 47.

U klasi "Europa" jedina hrvatska jedriličarka Puljanka Gea Barbić je nakon devet od deset utrka na 45. mjestu.

(Hina) rš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara