JEDRENJE: MARIN MIŠURA I DALJE TREĆI U HYERESU

Najperspektivniji sportaš Hrvatske za 2003. jedriličar Marin Mišura zadržao je treće mjesto i nakon sedam plovova ugledne regate Semaine Olympique u francuskom Hyeresu u olimpijskoj klasi "finn". L

Mišura je u dva zadnja plova na cilj stizao peti i osmi, te sada ima 41 negativni bod, 22 više od vodećeg Grka Papanthinasoua i 15 od drugoplasiranog Poljaka Kusnierewicza. Svoju poziciju je bitno popravio naš najbolji "finnac", olimpijac Karlo Kuret, koji se sa 11. i četvrtim mjesto spustio sa 21. na 12. poziciju sa 89 negativnih bodova. Splićanin Nenad Vialli je vrlo dobar 14. sa 98 bodova.

U klasi "laser" naš olimpijac Splićanin Mate Arapov je nakon osam plovova pao sa petog na deveto mjesto sa 44 negativna boda, no zato je dobar rezultat napravio Milan Vujasinović, koji se sa desetog spustio na šesto mjesto sa 38 bodova. U ovoj klasi vodi Brazilac Scheidt sa 13 bodova, a od ostalih hrvatskih "laseraša" plasman u "zlatnu skupinu" su osigurali Luka Radelić (20.), Tonći Stipanović (35.) i Tonko Kuzmanić (40.), dok je Ivan Kljaković-Gašpić u "srebrnoj skupini" na 47. poziciji.

Hrvatska posada u olimpijskoj klasi 470 Šime Fantela-Igor Marenić nakon devet regata drži 22. mjesto sa 123 negativna boda, dok su naši olimpijci Tomislav Bašić-Petar Cupać na 25. poziciji sa 139 bodova. U ovoj klasi vode Britanci Rogers/Granfield sa 43 boda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U klasi "470" kod jedriličarski posada splitskog Mornara Jasna Šupuk/Nevenka Ćuk nakon osam utrka drži dobro 18. mjesto u konkurenciji 35 posada.

U klasi "europa" Puljanka Mateja Petronijević je ušla u "zlatnu skupinu" i nakon osam regata je 41., dok je Gea Barbić 52.

(Hina) xrš yrš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara