Jedrenje: U četvrtak starta 7. uskršnja regata

VODICE će od 9. do 12. travnja biti jedriličarsko središte Hrvatske, a početak nove jedriličarske sezone obilježit će nastup oko stotinu jedrilica sa više od 1200 sudionika na tradicionalnoj sedmoj po redu Uskršnjoj regati.

Predsjednik Uprave PBZ Leasinga i direktor regate Petar Paštrović kazao je kako će se po prvi puta na Uskršnjoj regati, koja je dosad bila rezervirana samo za ELAN-ove jedrilice, dopustiti i natjecanje za još pet tipova brodova koje financira PBZ Leasing. Na Uskršnjoj će se tako po prvi puta vidjeti jedrilice tipa Beneteau, Jeanneau, Hansa, Hunter i Bavaria, a posebna atrakcija regate bit će hrvatski proizvodi - jedrilice Salona iz Solina i zadarski SAS Vector, koje konkuriraju za visok plasman i pobjede u klasi.

Time se još više pojačala konkurencija za vrijedne nagrade, budući da je potvrđen dolazak 22 od 25 najboljih hrvatskih skippera, a i odaziv sponzora je velik, pa sudionike čekaju vrijedne nagrade, a nastavlja se i tradicija da zahvaljujući ovoj regati Jadranom zajedri jedan "optimist", posebna nagrada sponzora namijenjena edukaciji mladih jedriličara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak utrka starta sa dva jedrenja "u trokut", u petak je na rasporedu navigacijska regata vodičkim akvatorijem, a u subotu će pobjednike ukupno i u tri klase izlučiti dva jedrenja "uštap".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara