Jelavić: Pogodak je zalog za moju budućnost u reprezentaciji

Jelavić: Pogodak je zalog za moju budućnost u reprezentaciji

Tekst: C.D.
Foto: Cropix

SLAVEN BILIĆ skočio je u zrak slaveći taj pogodak vizualno jednako jako kao i onaj Klasnićev protiv Turske. A igrali smo prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Katara. Da Nikica Jelavić nije zabio, remi bi bio čista sramota. Uz pobjedu je ipak lakše podnijeti lošu igru koju Hrvatska nastavlja prakticirati.

Jelavić je sinoć na Kantridi vjerojatno bio jedini dobitak Slavena Bilića. Nekadašnji Hajdukovac, koji blista u dresu Rapida, zabio je u svom debiju. Kantrida mu se pokazala sretnom, kao nekada Ognjenu Vukojeviću.

"Što se mene osobno tiče, mislim da bolje od ovoga nije moglo biti. Zabio sam svoj prvi gol za Vatrene i to gol koji je donio pobjedu pa makar to bila prijateljska utakmica. Debitirao sam, odigrao pola sata, zabio. Ma, zaista, dobro", govorio je Jelavić nakon predstave protiv Katara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek donekle je njegov pobjednički pogodak skrio silne manjkavosti u igri, Jelavić je i sam toga svjestan.

"Mislim da smo nakon 2:0 pomislili da je pitanje pobjednika riješeno te da do kraja možemo ići lagano. Mislili smo da ćemo lako doći do pobjede, ali smo bili u krivu. No, i sami ste mogli vidjeti da je Katar dobra momčad. Živi su, brzi, mali i iznimno neugodni. No, ova utakmica razlog je da se napunimo samopouzdanjem. Ipak smo napravili ono što je trebalo - na uvjetno rečeno, maloj utakmici", optimističan je Jelavić koji svoj debitantski pogodak vidi kao zalog za budućnost u dresu nacionalne momčadi.

"Nadam se da je pogodak plus za ispunjenje velike želje, a ona je da još dugo ostanem u krugu hrvatske reprezentacije", zaključio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara