Jelušić nije završila prvu vožnju veleslaloma u češkom Špindleruvom Mlynu

Foto: AFP

U ČEŠKOM Špindleruvom Mlynu održava se pretposljednja veleslalomska utrka sezone Svjetskog kupa skijašica. Nakon prve vožnje u vodstvu je Njemica Viktoria Rebensburg.

Odskijala je mlada, 21-godišnja veleslalomašica stazu Black Course. Sv. Petra za minutu, šest sekundi i 62 stotinke. Bila je 32 stotinke sekunde brža od Talijanke Federice Brignone, te 59 od njezine sunarodnjakinje Manuele Mölgg.

S obzirom na to da šestu utrku sezone u disciplini i pretposljednju uoči finala sezone Svjetskog kupa idućeg tjedna u Lenzerheideu ne vozi Francuskinja Tessa Worley, pobjednica triju ovogodišnjih veleslalomskih utrka, Rebensburg bi pobjedom u Češkoj došla nadomak osvajanja Maloga kristalnog globusa, svog prvog u karijeri.

U borbi Marije Riesch i Lindsey Vonn za Veliki kristalni globus nešto većih razloga za zadovoljstvo ima Amerikanka, koja nakon prvog laufa drži osmo mjesto. Njemica zatvara Top 10.

Jedina hrvatska predstavnica Ana Jelušić u svom je prvom nastupu na veleslalomu u Špindleruvu Mlynu promašila jedna vrata zaradivši diskvalifikaciju. Startala je 48. po redu u konkurenciji 49 natjecateljica. Njih četiri nisu završile utrku.

Ana će nastupiti na istom mjestu u sutrašnjem (subota) slalomu.

Druga vožnja veleslaloma počinje u 13 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski kup skijašica, veleslalom, Špindleruv Mlyn, rezultati prve vožnje:

1. Rebensburg (Njem) 1:06.62

2. Brignone (Ita) +0.32

3. Mölgg (Ita) +0.59

4. Maze (Slo) +0.64

5. Poutiainen (Fin) +0.67...

8. Vonn (SAD) +1.01...

10. Riesch (Njem) +1.27...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara