Jelušić: Od sutra krećem s pripremama za novu sezonu

Foto: Drago Sopta / Cropix

NAKON što je osvojila 25. mjesto u slalomu na finalu Svjetskog kupa skijašica u švicarskom Lenzerheideu, najbolja hrvatska skijašica Ana Jelušić dala je izjavu.

"Sezona je završila kako je i počela, s lošim rezultatima u Leviju i Aspenu. Poslije toga sam se cijelo vrijeme borila da ostanem među prvih 30 što nije bilo lako, jer su se uvjeti na stazi često mijenjali. Danas je sezona zatvorena i od sutra već krećem s priprema za iduću sezonu te se nadam da ću se uspjeti vratiti tamo gdje sam bila i prošle godine. Hvala Janici Kostelić koja me u cilju prijateljski podržala", rekla je Riječanka.

Danas je nakon utrke ženskog slaloma održana ceremonija proglašenja pobjednika u superveleslalomu i supekombinaciji. U superveleslalomu je, podsjećamo, Ivica Kostelić osvojio 3.mjesto, dok je u superkombinaciji osvojio Mali kristalni globus kao najbolji u sezoni 2010/2011.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na proglašenje je Ivica Kostelić došao nakon treninga slaloma te je komentirao:

"Sretan sam sa trećim mjestom u superveleslalomu, jer na početku sezone o tome nismo ni razmišljali. Mali kristalni globus u superkombinaciji sam osvojio ove sezone u relativno mladoj disciplini i manjem broju ukupnih utrka. Lijepo je bilo držati u ruci Mali kristalni globus nakon devet godina kada sam osvojio Mali kristalni globus u slalomu."

"Nadam se da će sutrašnja utrka slaloma biti fer s obzirom da bi neki brojevi mogli imati prednost u odnosu na kvalitetu staze. Grange je sigurno izvrstan slalomaš kao i ostalih 4-5 vrhunskih slalomaša koji sutra mogu pobijediti. Naravno, priželjkujem rasplet u moju korist i nadam se sportskoj borbi", dodao je Ivica.

Prva vožnja muškog slaloma počet će u 9 sati, a druga u 11 sati i 30 minuta. Podsjećamo, Ivica Kostalić je vodeći sa 478 bodova, a prati ga Francuz Jean-Baptiste Grange s 36 bodova manje. Teoretski bi do Malog kristalnog globusa mogao doći i Šveđanin Andre Myhrer sa 383 boda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara