Jerko Leko: Moram osvojiti hrvatsko prvenstvo; Nisam konkurent Niki

Jerko Leko: Moram osvojiti hrvatsko prvenstvo; Nisam konkurent Niki

POVREMENI hrvatski reprezentativac, igrač kijevskog Dynama, Jerko Leko u intervjuu za Večernji list izjavio je kako je osvojio dvaput Hrvatski kup, dva naslova prvaka Ukrajine, Ukrajinski kup i Superkup, a prije nego prekine nogometnu karijeru želi osvojiti i hrvatsko prvenstvo. S Dinamom, pretpostavljamo.

Naime, Leko je izjavio kako bi se rado vratio u Dinamo, i to ne bi smatrao nikakvim nazadovanjem. Dodao je kako bi rađe igrao u Dinamu jednu sezonu nego sjedio na klupi negdje drugdje, a nakon te epizode ponovo bi pokušao s inozemnim angažmanom.

Leko zasad ostaje u Kijevu s kojim mu ugovor vrijedi još godinu i pol. No, tamo će najvjerojatnije ostati do ljeta, kada će, bude li imao ponuda, otići negdje na zapad. Navodno se za njega interesiraju klubovi iz Premier lige i Serie A, a Leko bi volio nakon Kijeva igrati u Engleskoj jer misli kako bi tamo mnogo više napredovao nego u Italiji.

Nezaobilazno pitanje bilo je ono vezano za reprezentaciju. Leko tvrdi kako nije nikakav konkurent Niki Kranjčaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”To su gluposti, ja Niki nisam konkurent, bez obzira na to što sam u igru ulazio umjesto njega. Kažem, ja sam zadnji vezni, moji su konkurenti Jurica Vranješ i Niko Kovač. Pucam samo na jedno od ta dva mjesta.“ - izjavio je Leko za Večernji list dodajući kako kao zadnji vezni može najviše dati.

Leko smatra kako nije puno igrao za reprezentaciju i zato što je u klubu često mijenjao pozicije, a dodatan razlog bila je i loše odigrana utakmica protiv Bugarske.

“Ne bih rekao da me Kranjčar ne voli, ali očekivao sam malo drukčiji odnos. Možda se ne uklapam u njegove vizije, čini mi se da nema povjerenja u mene. Uza sve, nikad me nitko iz HNS-a nije nazvao, osim jednom gospodin Srebrić, koji me pitao jesam li stigao na zrakoplov! Da i ne pričam da dosad nitko nije došao na neku utakmicu u Kijev. A odigrao sam ih mnogo, a to što sam u zadnja dva-tri susreta bio u drugom planu, ne znači da u Kijevu nisam standardan. “ - komentirao je razočarani Leko za Večernji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara