Još samo nedostaje olimpijsko zlato!

Još samo nedostaje olimpijsko zlato!

ČAK 15 skakačica u vis suprotstavit će se u subotu u 13 sati po hrvatskom vremenu našoj najboljoj sportašici Blanki Vlašić u borbi za olimpijsko odličje. Nakon što su rukometaši izgubili od Francuske, Blanka je još jedina nada da će Hrvatska u rubrici zlato upisati barem jedinicu u Pekingu.

Iako njezin nevjerojatan pobjednički niz traje već 14 mjeseci i iako je iza nje 34 natjecanja na kojima se popela na najviše postolje, ukoliko ne osvoji medalju najsjajnijeg sjaja, Blanka će biti proglašena kao najveće hrvatsko razočaranje u Pekingu. Toga je svjesna ona sama, ali i njezin tim na čelu s trenerom Bojanom Marinovićem i ocem Joškom Vlašićem. Nakon gotovo nerealnih rezultata i apsolutne svjetske superiornosti, Blanki će se priznati samo zlato...

"Nas zanima samo medalja najsjajnijeg sjaja. Uspjeh je samo zlato nakon što je Blanka postavila ljestvicu ovako visoko. To je tako iako je i olimpijsko srebro sigurno uspjeh. No, ono u ovom trenutku nije dovoljno", rekao je Joško Vlašić.

"Došli smo po zlato"

Ako je u Sydneyju bila premlada, a u Ateni bolesna, Peking je Blankin vrhunac, međutim i tata Vlašić naglašava da se radi samo o nekoliko centimetara i letvici koja je uvijek na rubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Blanka je došla po zlato koje joj objektivno pripada, no to ne znači da na toj medalji već piše njezino ime. Ona ga mora izboriti."

Nema sumnje da će joj u finalu najveća konkurencija biti ruski duo Čičerova - Sljesarenko. Potonja je u kvalifikacijama proživjela pravu dramu.

"Sljesarenko je imala velikih problema, pravu kalvariju je proživjela. Možda se zbog toga potrošila, a možda je dodatno motivirana", zaključuje Vlašić.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara