Jura iz Donje Pušće oteo grb Hajduku!

NEVJEROJATNO ali kada je Hajduk u pitanju, istinito - izvjesni Jurica Pečnik iz Donje Pušće je prošle godine podnio zahtjev za zaštitu originalnog Hajdukovog grba (s navodnicima između natpisa "Hajduk" i "Split") i smiješi mu se unosno dobivanje prava korištenja i ubiranja dobiti na ime komercijalnog korištenja grba.

Hajduk se u posljednjih dvadesetak godina nije sjetio zaštititi obilježje pod kojim je prije 98 godina osnovan, pa je tu mogućnost u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo iskoristio Pečnik, piše Slobodna Dalmacija, koja je otkrila najnoviju Hajdukovu sramotu.

Hajduk će Juri morati plaćati korištenje grba

Zahtjev za zaštitu podnijela je Pečnikova tvrtka "Moj video" u studenom prošle godine, prijava je službeno objavljena u ožujku ove godine na web stranicama Zavoda, a u propisanom roku od tri mjeseca nitko nije podnio prigovor.

"Moj video" moći će na teritoriju Hrvatske bez naknade koristiti klupsko obilježje i sudskim putem tražiti naplatu od svakoga tko ga upotrijebi mimo dozvole, uključujući i od samog Hajduka!

Važi grb iz Pušće i grb s Poljuda!

Hajduku sada preostaje podnijeti zahtjev za poništenje, jer je ovaj grb vrlo sličan onome koji je klub davno registrirao, no do tada će, nažalost, oba biti važeća, piše Slobodna.

Grb koji je 1997. zaštitio HNK Hajduk Split umjesto navodnika između riječi "Hajduk" i "Split" ima brojke (godinu osnutka) 1911.

Ime mjesta iz kojeg je "otimač" Hajdukovog povijesnog grba se često u Zagrebu kolokvijalno koristi kada se želi naglasiti dojam "pripizdine", tako da Hajdukove navijače posebno boli što je grb "u vlasništvu" čovjeka iz zagrebačkog "predpredgrađa".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara