Jurčić: Jako sam ponosan na igrače koji su bili u reprezentacijama

Tekst: T.T.
Foto: Cropix


TRENER Dinama Krunoslav Jurčić najavio je utakmicu kod Zagreba u Kranjčevičevoj, te naglasio kako je ponosan na sve igrače koji su proteklog tjedna nastupali za seniorsku i mladu reprezentaciju.

Hrvatsko prvenstvo nastavlja se nakon stanke, a Dinamo će u subotu gostovati kod Zagreba. Trener Krunoslav Jurčić najavio je tu utakmicu, te se osvrnuo na nastupe Dinamovaca u reprezentacijama.

"Kao uvijek tražit ćemo pobjedu protiv Zagreba. Nisam naročito sretan što utakmca dolazi nakon ove pauze jer smo imali sedam reprezentativaca. Kovač, Lovren i Mandžukić igrali su u seniorskoj, dok su Barbarić, Badelj, Kramarić i Tomečak bili s mladima", rekao je Jurčić na početku druženja s novinarima.

"Na treningu u četvrtak imali smo tri skupine koje su radile po zasebnim programima, a u subotu ćemo morati biti momčad. Što je tu je, zadovoljan sam jer su napokon svi zdravi, izuzev Bišćana i Carlosa, koji su podvrgnuti operacijama", dodao je Jurčić, koji očekuje tri boda protiv Štimčeve momčadi.

"Poštujemo Zagreb i nećemo dati da nas prevari njihova pozicija na ljestvici. Imaju dobru momčad, a polako im se vraća dobra atmosfera. Siguran sam da će napraviti sve da bi došli do pozitivnog rezultata, iako se ne izlazi iz rezultatske krize preko noći", dodao je Dinamov strateg, koji očekuje da će protivnik biti posebno motiviran jer igra protiv Dinama.

Osvrnuo se Jurčić tad na reprezentativne nastupe Dinamovaca. Svi su ga zadovoljili, te je istaknuo kako je ponosan zbog svojih igrača.


"Izuzetno sam ponosan što su svi igrali i dali svoj doprinos u ove dvije lijepe pobjede koje su naše reprezentacije ostvarile. Malo me brine to što oni nisu bili s nama, jer smo ovu pauzu iskoristili kako bismo obnovili kapacitete. Očekuje nas dosta utakmica u kratkom vremenskom periodu i do kraja sezone više se nećemo imati prilike obnavljati".

Posebno su ga dojmili debitant u A vrsti, Lovren, te Kovač i Madndžukić.

"Kovač, Lovren i Mandžukić pokazali su dobru formu, a prisustvovao sam utakmici mladih u Varaždinu. Nikog ne bih posebno isticao, jako sam zadovoljan sa svima, a to mišljenje dijele Ladić i Bilić".

Iako je dobro igrao za mlade Tomečak nije time postao bliži udarnom sastavu Dinama. Jurčić nije sklon brzim promjenama, jedna utakmica ne može igraču promijeniti status.

"Da bi Tomečak konkurirao za udarnu postavu njegov direktni konkurent mora ući u krizu", rekao je Jurčić.

Sljedećeg tjedna Dinamo će igrati s Ajaxom u Europskoj ligi, a Jurčić jo ne želi o tom ogledu.

"Držim se logike da idemo utakmicu po utakmicu. Sutra nas očekuje utakmica sa Zagrebom i nakon nje ćemo imati četiri- pet dana da se pripremimo za Ajax", završio je Dinamov trener.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara