Jurčić: Živo me zanima kako će igrači reagirati na kaznu

Tekst: M.Pa.
Foto: Nenad Dugi (Cropix)

UOČI sutrašnje utakmice Dinama i Rijeke pred novinare je sjeo Kruno Jurčić. Trener Dinama je najavio utakmicu, ali i prokomentirao jučerašnje odluke kluba da se igračima ne isplate premije.

"Očekujemo pobjedu i zadržavanje dobrog bodovnog učinka u prvenstvu. Moramo se pozabaviti dojmovima s utakmica protiv Anderlechta, mentalno i tjelesno. Najbitnije je da se dečki odmah prebace ne HNL", rekao je Jurčić uz napomenu kako Bišćan nije u konkurenciji za utakmicu, a da su se Kovač i Mandžukić žalili na ozljede.

Nekoliko riječi o Rijeci.

"Šokirani su odlaskom braće Sharbini, ali su stigli Đalović, Karlogan i Čeh, a tu su još Štrok i Fernandez koji mogu biti opasni. Rijeka pripada u sam vrh našeg nogometa."

Novinare je najviše zanimao Jurčićev komentar na jučerašnju odluku Uprave da igračima ne isplati premije.

"Nakon odluke samo pitao je li ti bila praksa do sada i kako su reagirali igrači. Odgovoreno mi je da nije. Stoga me živo zanima kakva će biti reakcija mojih igrača, nadam se da će reagirati pozitivno", rekao je Jurčić.

Zdravko Mamić je rekao da je odluka donesena u suglasnosti s Jurčićem.

"Neću previše ulaziti u analizu toga što je Zdravko rekao. Pobjede su generatori novca i moj stav je da kad se zarađuje da svi zarađujemo, a kad gubimo da svi snosimo krivnju."

Osim toga, Mandžukić je kažnjen sa 100 tisuća eura.

"Ne vidim zašto bih morao komentirati kaznu Mandžukiću. Kad je potpisivao novi ugovor, nitko me nije ništa pitao pa ne vidim zašto bih sad trebao ovo komentirati."

Poraz od Anderlechta je još uvijek u mislima.

"Na ovom nivou nogometa ne smijemo raditi greške kakve radimo. Trener ne može paziti hoće li netko skočiti u živom zidu. Možemo izdržati ritam, ali padamo na banalnim stvarima. Ako iz jedne ili dvije šanse ne zabijemo, nemamo šanse u Europi. Problem je priprema utakmice i koncentracija."

Mogu li se ti problemi riješiti?

"Teško mi je sad odgovoriti na to pitanje, ali jednog dana ću sigurno odgovoriti."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara