Juventus optužen za namještanje: "Pobjeđuje jer kontrolira VAR"

Juventus optužen za namještanje: "Pobjeđuje jer kontrolira VAR"
Foto: Getty Images

JUVENTUS se ponovno suočava s optužbama vezanim za namještanje.

Novi direktor televizijske mreže Rai 2 Carlo Freccero optužio je Juventus za "kontroliranje i manevriranje VAR-om".

Upitan hoće li Rai 2 gledateljima u cjelini ponuditi još više nogometnog sadržaja, Carlo Freccero na zakazanoj novinarskoj konferenciji odgovorio je krajnje bizarno.

"Pratim jedino Premier ligu. Zašto? Pa u Italiji uvijek pobjeđuje jedino Juventus jer je okupirao VAR sustav kojim kontrolira i manevrira. To je iritirajuće. Forza, Roma!" poručio je, na opće čuđenje okupljenih novinara, Carlo Freccero.   

Talijanski mediji pišu kako je nejasno je li Carlo Freccero ciljao na pomoćne suce u kabinama zadužene za VAR ili na samu videotehnologiju.

"VAR bi nam trebao pomoći, ali pogreške se i dalje događaju", nedavno je izjavio Napolijev predsjednik Aurelio De Laurentiis aludirajući kako suci uglavnom sude u Juventusovu korist.

Prašina se podigla i nakon prošlotjedne prvenstvene utakmice Juventusa i Atalante u Torinu (2:1). Dio javnosti zastupao je tezu kako je Juventus pobijedio isključivo zahvaljujući VAR-u.

Juventus se još nije oglasio glede Freccerove kontroverzne izjave. Najavljuje se, navodno, kako bi prema državnoj televiziji mogao proglasiti bojkot.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara