Kakav je osjećaj biti Schumacherov suvozač?

MICHAEL SCHUMACHER provozao je novinara britanskog časopisa "News of The World" u Ferrariju F430 vrijednom 1,4 milijuna kuna na poznatoj Ferrarijevoj testnoj stazi Fiorani u Italiji.

Mnogi zaljubljenici u brzinu i adrenalin sanjaju o tome da sjednu u automobil pokraj sedmerostrukog svjetskog prvaka, a britanskom novinaru se san ostvario. Prenosimo najzanimljivije dijelove avanture.

Na dogovorenu vožnju novinar Cliff Hayes je došao obučen u Ferrarijevo crveno odijelo s kacigom i pod punom opremom, dok je Schumacher u automobil sjeo tek u kratkim hlačicama i sunčanim naočalama.

"Želite li da se vozimo brzo ili stvarno brzo?" - bilo je prvo pitanje najpopularnijeg sportaša na svijetu nakon što su izašli iz boksa.

"Vozite najbrže što možete." - odgovorio je novinar Cliff, te u sebi dodao: "Ako se sa Schumacherom ne osjećam sigurno kao suvozač, najbolje mi je kupiti pokaz za autobus."

Pokretanje Ferrarija pratio je miris spaljenih guma, a Cliff je stiskao noge u pod koliko je mogao te doslovce letio po automobilu.

Schumacher je vozio po idealnoj putanji, dodavao gas u zavojima, prelazio preko ruba staze, a kada bi stražnji kraj automobila počeo "bježati", s lakoćom je izravnavao automobil i nastavljao vožnju.

"230 km/h je najveća brzina koju možemo postići na ovoj stazi, a da smo u Formuli 1 došli bi do 310 km/h" - kazao je tijekom vožnje Schumacher.

Da je Schumacher opušten za volanom dokazao je u sljedećem zavoju, kad se pod punim gasom javio na svoj mobitel!

Upitan vozi li tako brzo i izvan staze, kada se uključi u promet, Schumi je odgovorio kako se zna "zaigrati" za upravljačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovisi, postoji trenuci kada vozim brzo, no koji puta se želim relaksirati za volanom." - kazao je bivši svjetski prvak u Formuli 1.

Identičan Ferrari s 438 KS i V8 motorom, čiji zvuk probija uši, Shumacher ima u svojoj garaži, a na testnoj stazi u Italiji je djelovao kao da bi je mogao odvoziti sa zatvorenim očima.

"Želite da isprobamo?" - upitao je novinara Michael, koji je odbio, jer je vjerojatno imao već dovoljno materijala za članak.

Najbrži krug je odvozio za 1 minutu i 27 sekundi, dok je rekord u Formuli 1 55.999 sekundi. Najbrža postignuta brzina u F430 bila je 230 km/h.

Michael je kazao da za vrijeme vožnje voli slušati Norah Jones, ali ostatak privatnog života je želio zadržati za sebe.

"Teško je ljudima u potpunosti shvatiti tko sam. Previše ih je koji bi me željeli razumjeti, ne mogu se otvoriti tolikom broju ljudi." - tvrdi Schumi.

"Sretan sam sa svojim životom, radim ono što volim, zabavljam se na stazi i još uvijek imam ambicije postati svjetski prvak." - zaključio je.

Novinar "News od the Worlda" je toplo preporučio, bar onima koji u banci imaju 1,4 milijuna kuna viška, neka se razvesele jednim Ferrarijem F430, ali da pod dodatnom opremom potraže Schumacherovo ime.

S.H.
Foto: News of The World

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara