Kako je Zagreb postao najozbiljniji kandidat za drugu ligu?

Kako je Zagreb postao najozbiljniji kandidat za drugu ligu?

NACIONAL tvrdi je kako je do katastrofe NK Zagreba došlo zbog toga što se na mjestu stadiona u Kranjčevićevoj želi izgraditi stambeno-poslovni kompleks vrijedan 3 milijarde eura, a to je moguće ako se Zagreb kao drugoligaš preseli na stadion u Veslačkoj.

Miroslav Marčinković i Dragan Marić prije 10 dana istjerali su INA-u iz kluba, i na čelna mjesta postavili svoje ljude koji će dovršiti uništenje NK Zagreba - piše Nacional.

Prema ovom tjedniku dvojac je lukavo smislio plan: opljačkati Zagreb, uvesti u igru građevinsku mafiju, promijeniti GUP, te naravno sve to izvesti u tajnosti, bez velike medijske pompe.

Smišljeno, učinjeno - navodi Nacional: Dražen Medić, građevinski poduzetnik postao je predsjednik NK Zagreba, uz pomoć Milana Bandića promijenjen je Generalni urbanistički plan prema kojem je stadion prestao biti sportski objekt, te je preimenovan u "zemljište mješovite namjene" (to je bilo učinjeno još prošle godine ali se o tome šutjelo), a medijska šutnja može se zahvaliti Ninu Paviću, vlasniku EPH i članu skupštine kluba.

Da se zaista o tome šutjelo, svjedoči i činjenica da je Dražen Jerković, počasni predsjednik Zagreba dao intervju Sportskim novostima o situaciji u Zagrebu, no intervju nije objavljen jer Sportske spadaju pod Pavićev EPH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nacionalov novinar Dean Sinovčić dalje tvrdi kako se ni Hrvatski nogometni savez nije želio miješati u "poslove" oko NK Zagreba jer je Marčinkovićeva sestra bivša supruga Vlatka Markovića.

I prije nekoliko mjeseci pisali smo kako su Marčinković i Marić dio novaca od transfera igrača prosljeđivali na svoje račune, te su na taj način zaradili milijune tadašnjih maraka.

Nacional piše kako je Zagreb u 2000. i 2001. godini od prodaje igrača zaradio više od 8 milijuna maraka, a ako je poznato da klubu treba oko 3,5 milijuna maraka godišnje da funkcionira, postavlja se pitanje što se dogodilo sa Zagrebom i gdje su nestali novci.

Zanimljivo je i da nakon blokade računa u Zagrebačkoj banci, matična banka nije FINA-u obavijestila o blokadi, pa su Marčinković i Marić otvarali račune u manjim bankama i tako primali novac, iako zbog blokade glavnog računa to ne bi smjelo biti moguće.

Početkom 2003. godine prvi se put spomenulo da bi stadion trebao postati gradilište, ali da bi se izgradio sportsko-poslovni kompleks, te je za to i napravljen plan. Istovremeno je progurana ideja o izgradnji manjeg sportskog objekta u Veslačkoj, pa se pretpostavlja da je plan bio Zagreb preseliti u Veslačku, a na mjesto stadiona u Kranjčevićevoj izgraditi stambeno-poslovni kompleks. Možda je to i razlog što je predsjednik kluba postao Dražen Medić, građevinac.

Postavlja se pitanje i kako su Marčinković i Marić ponovo postali članovi skupštine kluba, i tko stoji iza njih. Nacional piše kako je navodno osoba koja stoji iza cijele priče Bruno Stojić, bivši ministar takozvane HR Herceg Bosne i potencijalni haški optuženik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara