Kale: Nisam pozivao Izraelce da bombardiraju Gazu

Kale: Nisam pozivao Izraelce da bombardiraju Gazu

NAKON što su hrvatski mediji prenijeli izjave Tvrtka Kale kako "Gazu treba sravniti sa zemljom", bivši Hajdukov vratar oglasio se demantijem.

"Nisam rekao da Palestince treba izbrisati s lica zemlje. Želio sam samo osuditi terorizam svake vrste, pa tako i terorizam koji se događa u Izraelu gdje se gradovi bombardiraju od strane ekstremista", kazao je Kale u razgovoru za Jutarnji list.

Kaline izjave koje su mnogi protumačili kao širenje mržnje izuzetno su glasno odjeknule u Izraelu, gdje je hrvatski vratar vrlo popularan.

Kale je objasnio kako se cijela situacija zakuhala dok je gostovao u televizijskoj emisiji, te ga je voditelj zatražio da usporedi situaciju s događajima u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam samo da dobro znam kako je Hrvatska riješila svoje probleme u situaciji kada su dijelovi države bili okupirani, a hrvatski gradovi trpjeli stalna bombardiranja. Nisam pozivao Izraelce da bombardiraju Gazu", kaže Kale i tvrdi kako su izraelski novinari izvrnuli njegove riječi.

"Nisam takav čovjek da bih pozivao bilo koga na ratovanje, a najmanje u državi gdje već 50 godina pokušavaju uspostaviti mir. Osim toga, ja sam sportaš i nikad nisam imao ambiciju uplitati se u političke vode", zaključio je Kale.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara