Kaleb: Šest poraza nismo nanizali u povijesti kluba!

DIREKTOR RK Croatia Osiguranje Zagreb Bartol Kaleb objasnio je razloge smjenjivanja trenera Nenada Kljaića, bivšeg proslavljenog hrvatskog reprezentativca koji je lani sa Zagrebašima osvojio dvostruku titulu, ujedno i svoja prva dva priznja u trenerskoj karijeri;

"Po našoj procjeni pripreme za sezonu puno su kasnile. Trebalo je krenuti 10-15 dana ranije s testiranjem i liječničkim pregledom. Uvodni dio trebao je po nama početi negdje oko 25. srpnja, a s njim se počelo tek 4. kolovoza. Međutim, gospodin Kljaić smatrao je da mu nije potrebno tako dugo razdoblje, da će sve to moći izrealizirati u kraćem roku." - analizira Kaleb za Totalsport.

"Rukovodili su nas negativni rezultati, od finala turnira u Velenju do turneje u Francuskoj. Šest međunarodnih poraza zaredom ovaj klub nije u povijesti doživio. Pa da je ne znam tko bio trener ili čelnik kluba, neke su se stvari morale mijenjati. Jasno je da nije trener jedini krivac, no procjena je da je najveći. Zbog toga smo bili prisiljeni smijeniti ga i imenovati privremeni trenerski tandem Maglajlija - Bašić koji će voditi momčad na turniru u Mađarskoj. Ove dane iskontaktirat ćemo 2-3 kanidata i tamo negdje do srijede donijeti odluku o novom šefu stručnog stožera." 

Obzirom na pristigla igračka pojačanja, ostaje li ljestvica ciljeva za predstojeću sezonu i dalje visoko?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, ciljevi su isti, prodor prema vrhu Europe, među 8-10 najboljih europskim momčadi. Možemo biti četvrti ili osmi, ali nećemo biti 24."

Hoćete li prilikom izbora novog trenera preferirati iskusnijeg stručnjaka?

"Sigurno. Nećemo sada ponovno eksperimentirati. Gospodin Nenad Kljaić u CO Zagrebu je imao izazov, bio je to njegov prvi angažman u trenerskom pozivu. Mlad je, pred njim je budućnost, a ovo je za njega izvrsna škola. Dvije, tri godine prolaze brzo i nitko ne kaže da nakon određenog vremena on opet neće sjesti na našu klupu."

Totalsport
Foto: V.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara