Kandidatura Hrvatske, SiCG, Slovenije i BiH za SP 2010. blizu realizacije

Kandidatura Hrvatske, SiCG, Slovenije i BiH za SP 2010. blizu realizacije

NA TAJNOM sastanku održanom u Zagrebu čelnici košarkaških saveza usuglasili su detalje zajedničke kandidature. Ostaje samo pričekati hoće li vlade zemalja dati podršku za organizaciju.

Košarkaški savezi Hrvatske, SiCG, Slovenije i BiH već su poslali upite svojim vladama, rekao je za Jutarnji list tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Željko Drakšić.

Kako javlja B92, predsjednici država već su se složili da se Hrvatska, SiCG, BiH i Slovenija zajednički kandidiraju za košarkaško SP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Vjerujemo da ćemo dobiti podršku, a najviše pomoći očekujemo od ministra financija Ivana Šukera, našeg bivšeg predsjednika i istinskog košarkaškog zaljubljenika" – izjavio je Drakšić te dodao kako su motivi svih isključivo sportski.

No, Drakšić je rekao kako Hrvatski košarkaški savez ima i jedan uvjet. Naime, traži da Hrvatska u slučaju zajedničke organizacije dobije pozivnicu za SP, odnosno da ne mora igrati u kvalifikacijama.

Upravo taj uvjet mogao bi biti problem, jer je srpski predstavnik Predrag Bogosavljev, prenosi Jutarnji, rekao kako bi pravo izravnog sudjelovanja imale samo dvije reprezentacije.

O domaćinu SP-a odlučivat će se 4. prosinca u Kuala Lumpuru na kongresu FIBA-e. Osim SiCG koja je već predala zahtjev sama, kandidati su Francuska i Turska.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara