Kapetani nakon utakmice: Goce veseo, Niko potišen

KAPETAN hrvatske reprezentacije Niko Kovač nakon utakmice bio je pomalo potišen zbog poraza, koji je, kaže, usprkos plasmanu na Europsko prvenstvo, malo utjecao na pozitivnu atmosferu u momčadi.

"Atmosfera u momčadi je, moram priznati, malo pala nakon poraza. Razočarani smo jer dugo nismo osjetili kako je to izgubiti utakmicu i očekivali smo da ćemo i ovoga puta pobijediti", rekao je Niko Kovač.

Teren je, kaže, bio najteži na kojem je ikad igrao. "Nikad u životu nisam igrao na ovako teškom terenu. Teren u Rusiji bio je težak, ali s ovim se ništa ne može usporediti. Čak smatram da smo se vrlo dobro snašli, ali primili smo gol u trenucima kad smo dominirali i stvarali šanse. A kad na ovakvoj utakmici primiš gol, to je obično poraz", kazao je stariji brat Kovač i dodao kako se nada da će ih u Zagrebu dočekati netko od navijača.

"Sad nas još čekaju Englezi. Protiv njih ćemo dati svoj maksimum, te ići na pobjedu, kao i u svakoj utakmici. Pa onda što bude."

Sedloski: Pančevu smo ovim pokazali da zaslužujemo respekt

Njegov je makedonski pandan, kapetan večeras pobjedničke reprezentacije, pak, bio izuzetno zadovoljan. Goce Sedloski svoju momčad neće moći povesti na Europsko prvenstvo, ali kao utješna nagrada mu ostaje pobjeda protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu.

"Makedonija je zasluženo pobijedila jer se bolje snašla na teškom terenu. Osim prilike Eduarda nisu stvorili ni jednu šansu, a mi smo svoje uspješno iskoristili. Ispred ovakve publike, smatram da će nas bilo tko jako teško pobijediti", rekao je Goce.

Ovom prilikom, nakon velikog slavlja makedonaca, Sedloski se morao obratiti i "onoj drugoj" struji makedonskog nogometa koja ih je ovih dana često blatila. "Kapetan reprezentacije smatram da je moja dužnost ovim putem odgovoriti gospodinu Pančevu koji je uoči utakmice pričao ružno o reprezentaciji i igračima. Smatram da smo mu ovim pokazali kako smo kvalitetna momčad koja zaslužuje respekt."

Marko Petrak
 Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara