Karabatić: Bilo je prekrasno

Karabatić: Bilo je prekrasno

"NE MOGU vjerovati. U finalu smo, medalja nam je osigurana. Ali odigrali smo sjajan turnir, a danas smo bili posebno dobri. Igrali smo čvrstu obranu i vrlo brzo prelazili u napad. Bilo je prekrasno", rekao je nakon pobjede protiv Hrvatske najbolji svjetski rukometaš u izboru IHF-a za 2007. godinu, Nikola Karabatić.

Kineska novinska agencija Xinhua, koja je prenijela i Karabatićevu izjavu, vidno je iznenađenja ispadanjem hrvatskih rukometaša - "najefikasnije momčadi u olimpijskoj povijesti koja je osvajala zlatne medalje 1996. i 2000. godine".

"No, legenda o Hrvatima završila je u Pekingu i sad ih čeka borba za broncu protiv Islanda ili Španjolske", piše Xinhua nakon što je "izrazito favorizirana Hrvatska skinuta s trona".

"Znali smo da će utakmica biti teška. Obrana je bila ključ naše pobjede. Mogli smo do nje doći i lakše, da nismo bili toliko živčani i da im nije ušlo nekoliko šuteva koje smo trebali obraniti", rekao je izbornik francuske reprezentacije Claude Onesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neizvjesna borba do samog kraja na koncu je odlučena zeppelinom, što je bio jedini način da se probije čvrsta hrvatska obrana, kaže Daniel Narcisse. "Teško nam je bilo probiti se kroz hrvatsku obranu, ali srećom imali smo dva igrača koji su ih mogli preskočiti", podvukao je Narcisse.

"Olimpijsko finale... Večeras smo već ušli u povijest. Ovo je najbolji oproštajni dar koji su mi dečki mogli dati", kaže kapetan francuske Olivier Girault, koji će se oprostiti od reprezentacije nakon Pekinga. Ali također napominje kako ništa još nije gotovo: "Prvo što nas je trener pitao nakon pobjede bilo je želimo li ovdje stati. Jednoglasno smo odgovorili - ne!"

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara