Karanušić nakon poraza u Londonu: Novak je ipak treći igrač svijeta

HRVATSKI tenisač Roko Karanušić poražen je u 2. kolu ATP turnira u londonskom Queensu od Novaka Đokovića 6:2, 7:6.

Nakon laganog prvog seta gdje Karanušić nije uspio kontrirati trećem igraču svijeta, u drugom je Roko bio potpuno ravnopravan u meču.

"Da sam u prvi set ušao kao u drugi...."počeo je Roko analizu meča sa Novakom Đokovićem.

"Previše sam bojažljivo i nesigurno krenuo u taj meč, dosta neodlučno. A protiv Novaka, koji je naravno favorit u naletu, sa takvom igrom nemaš šanse. Brzo je proletio prvi set, a onda sam u drugom bio puno sigurniji. Iako je Novak imao rani break, ja sam igrao sve bolje i uhvatio sam zaostatka. Uspio sam izboriti i tie break", kazao je Karanušić za Index, i nastavio:

"Imao sam priliku za treći set, a onda bi sve bilo otvoreno, no Novak je odigrao onako kako igra treći igrač na svijetu i opet je pokazao zašto je tu."

Novak Đoković je pored male krize pred kraj drugog seta i nekoliko spašenih set lopti, ipak bio zadovoljan.
 
"Pa oscilacije su normalne jer nije lako brzo preći s podloge na podlogu, ali sve skupa kada izanaliziram bilo je dobro. Jasno da će mi kao i svima trebati vremena za privikavanje jer igra na travi angažira drugačije pokrete i drugu vrstu mišića na nogama. No trava je puno sporija nego prije desetak godina pa je sve manje igrača igraju servis volej dok je sve više onih koji grade poen sa zadnje crte. Drugim riječima, sve ovo ide meni u prilog" kazao je za Index Đoković koji je na travu izašao tek u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karanušić očekuje pozivnicu za Wimbledon

Nakon ATP turnira u londonskom Queensu Roko Karanušić se nada pozivu na Wimbledon što je potvrdio u intervjuu za Index:

"Za sada sam van glavnog turnira, četvrti ispod crte te se nadam kako će biti otkaza na turniru. Ako ne, opet idem u kvalifikacije, na što sam navikao. Dva puta sam već tako dospio unutra".

Karanušić je napomenuo kako voli igrati na travi i kako mu prelazak sa zemlje nije stvarao veće probleme:

"Volim igrati na travi i prelazak sa zemlje nije bio problematičan. Imao sam dosta vremena. Uostalom uvjeti na travi su mnogo drugačiji sada nego prije desetak godina i ta transformacija više nije bauk. Igra se sporije, lopte su teže i veće i svi se brzo prilagođavaju. Uostalom evo vidjeli smo danas Nadala i Đokovića koji su praktički do jučer bili na zemlji, a evo ih pobjeđuju u Queensu".

Iz Londona Momir Jelovac
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara